Sportief directeur KSV Roeselare in cel op verdenking van zedenfeiten

© foto Bart
Redactie KW

Jolan F. (25), de sportief directeur van voetbalclub KSV Roeselare, zit sinds vorige week in de cel op verdenking van aanranding van jonge voetballers en het aanzetten van ontucht. Volgens het gerecht zou hij minderjarige voetballers contracten hebben beloofd in ruil voor seksuele gunsten. Dat meldt Het Nieuwsblad dinsdag.

Jolan F. zit sinds vorige week achter de tralies op verdenking van zedenfeiten. Het Antwerpse parket bevestigt aan Het Nieuwsblad dat Jolan F. vorige vrijdag werd aangehouden in een gerechtelijk onderzoek.

Hij wordt verdacht van aanranding van -16-jarigen, het aanzetten en verkrijgen van ontucht van een minderjarige en grooming, waarbij een mogelijke dader het vertrouwen van een slachtoffer probeert te winnen om die persoon seksueel te misbruiken.

Alles zou gebeurd zijn in de context van het voetbalwereldje. “De verdachte zou jonge voetballers benaderd hebben en hen een contract bij voetbalclubs beloofd hebben in ruil voor seksuele gunsten”, zegt het Antwerpse parket.

Geen spelers van Roeselare

Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om spelers van zijn nieuwe club KSV Roeselare, dat na het verliezen van de proflicentie de ambitie koesterde om vanuit eerste nationale (de nieuwe naam voor eerste amateur) terug te keren naar het profvoetbal.

Het betreft minderjarigen, onder meer uit het Antwerpse, die hij volgens onze informatie via sociale media en chatberichten benaderde en oneerbare voorstellen deed. Jolan F. zou daarbij zijn hoge functie als sportief directeur gebruikt hebben om zich te profileren als een man met een groot voetbalnetwerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier