KSKV Zwevezele A geeft twee punten weg in blessuretijd

Ontgoocheling alom bij KSKV toen Lebbeke de gelijkmaker scoorde in de slotminuten.

Niels Bataille © (Foto VDB)

Er stonden twee voetballende tegenover elkaar in de eerste helft. De thuisploeg had het meeste balbezit maar er zat te weinig beweging in hun spel zodat de laatste bal niet altijd goed aankwam. Ook Lebbeke kwam weinig in de 16 meter. Beide doelmannen hadden niet meer te doen dan het balletje opvangen. Welgeteld een kans langs beide kanten. Vandendriessche kon een flater van de Lebbeekse doelman niet afstraffen en bezoeker Van Hoof besloot voorlangs.

Na de rust was Zwevezele nadrukkelijker in het spel en voerde het de druk op. Toen Lagrou op rechts doorging en voorzette, buffelde Coussement de bal onhoudbaar binnen. Na het doelpunt ging Zwevezele op zoek naar het doelpunt van de zekerheid. Vandendriessche had die aan de voet maar besloot tot eigen ergernis net naast. De Zwevezeelse druk bleef aanhouden en Lebbeke speculeerde op de counter via zijn snelle spitsen. Op een van die spelfases ontsnapte Zwevezele aan de gelijkmaker toen de snelle Van Hoof naast trapte. Diezelfde speler forceerde in de blessuretijd een hoekschop en nam die ook voor zijn rekening. De bal werd ontzet maar kwam onmiddellijk terug voor het Zwevezeelse doel. Iedereen dacht aan buitenspel en zo kon Van Damme de gelijkmaker binnentrappen. Protest leverde alleen geel op. Lebbeke deed de laatste 20 minuten heel weinig maar zag zijn laatste stuiptrekking beloond met een punt. Zo haalt Zwevezele onverwacht slechts 1 op 6.

(WD)

KSKV Zwevezele A – FC Lebbeke: 1-1.

Doelpunten: 67′ Coussement 1-0, 92′ Van Damme 1-1.

KSKV Zwevezele A: Depaepe, Minne, Bataille, Vandendriessche, Verzele, Coussement, Provoost, Simoës, Marmitte, Lagrou (81′ Van Heuverzwyn), Yagan (90′ Hillewaere).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.