Kris Waerniers wordt de nieuwe voorzitter van de BZVB

Kris Waerniers uit Beernem (links) wordt de nieuwe voorzitter van de Belgische Zaalvoetbalbond in opvolging van Marcel Schoonbroodt.© ACR
Kris Waerniers uit Beernem (links) wordt de nieuwe voorzitter van de Belgische Zaalvoetbalbond in opvolging van Marcel Schoonbroodt.© ACR
Redactie KW

De Belgische Zaalvoetbalbond kiest om de drie jaar voor een Waalse voorzitter omgewisseld met een Vlaamse voorzitter. Nu is dat nog Marcel Schoonbroodt uit Herstal, vanaf 1 augustus wordt dat Kris Waerniers uit Beernem. “Ik ga voor meer transparantie binnen de bond.”

Er zijn straks wat verschuivingen binnen het Nationaal Uitvoerend Comité van de Belgische Zaalvoetbalbond. Marcel Schoonbroodt wordt na zijn voorzitterschap voor de komende drie jaar ondervoorzitter. “Deze mandaten worden ondersteunt door de Vlaamse een de Waalse Zaalvoetbalbond. Als mijn mandaat over drie, vier jaar wordt verlengd fungeer ik dan als ondervoorzitter”, verduidelijkt Kris Waerniers. Als stichter en de drijvende kracht van de ZVC Rapid Subs, die op termijn verschillende zaalvoetbalploegen in Beernem overkoepelde, zetelt hij verder in de provinciale jeugdcommissie. Op Vlaams niveau is dat bij de jeugd-, technische- en organisatiecommissie. Allemaal raadgevende organen om op alle vlakken advies te kunnen geven.

De 52-jarige Beernemnaar wil als nieuwe voorzitter van de BZVB op de eerste plaats het goede werk van zijn voorganger alsook van het ganse bestuur verder zetten. “Er zijn ook de ondersteunende commissies die heel veel belangrijk werk leveren en daar wil ik een werkpunt van maken”, klinkt Waerniers. “Zodat de nationale sportcommissie, de centrale scheidsrechterscommissie en de nationale beroeps- en technische commissie meer mogen ondersteund en gehoord worden.”

Verder wil Waerniers dat de relaties met de vele nationaal spelende clubs beter wordt, zoals de communicatie onderling. “Een derde punt is de visibiliteit van de Belgische zaalvoetbalbond. We moeten meer in beeld komen. Dat begint met een goede Facebookpagina. Sociale media is heel belangrijk. Ook de website mag iets meer brengen. Plus, we willen meer in de media komen, al gaat dit samen met resultaten. Zelf hebben we ook middelen zoals internettelevisie, Futsal Web Broadcast Belgium. Met die mensen van FWBB hebben we nu reeds een goede samenwerking”, besluit Waerniers.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.