Knokke vist voorganger van Ceulemans op als nieuwe trainer

Redactie KW

De huidige trainer Ignace Lanckriet krijgt ‘een andere belangrijke langdurige functie’ die niet langer verenigbaar was met de job van T1, zo klinkt het op de clubwebsite.

Yves Van Borm is de nieuwe trainer van RFC Knokke.

De nieuwe T1 van vierdeklasser RFC Knokke is Yves Van Borm. Hij bezit een Pro Licence diploma en was dit seizoen aan de slag bij SK Deinze in derde klasse, waar hij recent vervangen werd door Jan Ceulemans.

Klokslag om 16 uur tekende Yves Van Borm gisteren zijn contract bij Knokke FC. Daarna werd de 47-jarige Oost-Vlaming, geboren in Schellebelle, aan de spelersgroep voorgesteld. In 2012 werd Yves met de grote trom binnengehaald bij SK Deinze maar diende eind vorig kalenderjaar op te stappen voor Jan Ceulemans. Nul op negen en het wegebben van de chemie tussen Ignace Lanckriet en de spelersgroep volstonden voor het ambitieuze Knokke om in actie te schieten.

Maar veel trainers waren niet vrij op de markt. Yves Van Borm is een opportuniteit : de nieuwe T1 is een vakman die de nationale reeksen kent als zijn broekzak en op het juiste moment beschikbaar bleek. Tot op het laatste moment heerste omerta in het Olivierstadion uit schrik voor kapers op de kust. De spelersgroep kent de nieuwe T1 nauwelijks, wat op zich geen probleem vormt. Met T2 Eddy Sys en T3 Joris Brewaeys beschikt de sportieve baas over welwillende helpers die het huis wel kennen als hun broekzak.

Op zondag 18 januari wordt Yves Van Borm geconfronteerd met zijn debuut op bezoek bij Wetteren-Kwatrecht.

(JPV/ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.