Knokke blijft winnen ondanks loodzware blessurelast

© VDB
Redactie KW

Voor de topper in Ronse kon Knokke niet rekenen op Maxim Vandewalle, Arno Claeys, Tjendo De Cuyper en Daniel Rodrigo De Oliveira.

Aaron Vanfleteren werd recent met succes geopereerd aan de kruisband. Er wacht hem een lange revalidatie. Tijdens de opwarming viel Jarric Buysse uit met knieperikelen, waardoor Francis Cathenis debuteerde. Hij slaagde met brio. Na amper 17 minuten moest ook Liam Prez afhaken. Zestiende man Jinty Caenepeel, die in de kern Jarric Buysse verving, mocht meteen opdraven. Ondanks al die pech hield de leider de defensie georganiseerd terwijl goalie Sven Dhoest eens temeer heerste op en voor zijn lijn.

De eerste helft verliep kansarm. Amper was de herneming op gang gefloten of kapitein Simon Savaete legde onbaatzuchtig af tot bij Abdelhakim Laref, die van op de zestienmeterlijn onhoudbaar raak trof. Vervolgens geraakten de gastheren niet meer aan het doel van de kustjongens, die een gouden zaak doen, eens temeer!

(JPV)

KSK Ronse – R Knokke FC 0-1

R Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Declerck, Pierre, De Sutter (60′ Descheemaecker), Cathenis, Savaete, De Wilde, Prez (17′ Caenepeel, 84′ Taillieu), Laref, Persoons.

Doelpunt: 47′ Laref 0-1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier