KEG Gistel geeft de strijd nog niet op

© VDB
Redactie KW

Net niet, dat is al heel het seizoen het verhaal van KEG. Tegen Heist was het weer van dat: 2-1. T1 Peter Linskens heeft meer dan ooit een driepunter nodig. Volgende kans: de derby tegen SV Bredene.

“We verdienden een punt in Heist”, klinkt het bij Linskens. “Jens Boey had pech met een plaatsbal op de paal, maar in plaats van 0-1 werd het in vier minuten tijd 2-0. Twee keer na individuele fouten bij ons. We scoorden echter snel tegen na een mooie aanval. Die individuele fouten zijn voor een groot deel bepalend voor het seizoen, net als ons gebrek aan scoren vermogen. Het draait om efficiëntie en daar laten we het te vaak afweten. Zonde, want we speelden een sterke partij tegen Heist.”

“Tegen Bredene is het altijd een intense partij, maar eerlijk gezegd maakt het niet uit tegen wie we spelen. We moeten elke keer voluit voor de drie punten gaan als we ons nog willen redden. We staan vier punten achter Club Roeselare en ze hebben twee matchen meer gewonnen. Er zakken drie ploegen, dus moeten we vijf punten meer halen dan Roeselare in de laatste vier wedstrijden. We hebben het niet meer in eigen handen, zelfs al halen we een mooi aantal punten in die vier matchen. Aan de andere kant blijven we er wel in geloven en we gaan ervoor. Komen we op één punt, dan is alles opnieuw mogelijk. De budgetten blijven dalen en liggen dit jaar al lager dan toen we in vierde speelden. Dat heeft zich laten voelen in de samenstelling van de ploeg en ook volgend seizoen is dat zo.” (BV)

Info: Ruben Malfait was ziek. Ebrima Camara en Yoeri Tournoy waren geblesseerd. Dieter Lapeire en Tom Somers zijn geschorst tegen Bredene.