Ronny Deila verlaat Standaard, aankondiging als coach Club Brugge lijkt kwestie van tijd

Ronny Deila tijdens zijn laatste match als Standard-coach op 20 mei tegen Westerlo. © JOHAN EYCKENS BELGA
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Coach Ronny Deila verlaat Standard. Er wordt verwacht dat Deila elk moment aangekondigd kan worden als nieuwe coach van de Brugse club.

Vorige week al werd gelekt dat Club Brugge een principeakkoord zou hebben om Standard-coach Ronny Deila (47) over te nemen. Vandaag stapte de Noor met onmiddellijke ingang op bij de Luikse club. De Brugse toegangspoort staat zo wagenwijd open.

Het bestuur van Club Brugge betaalt wel een opstapclausule van zo’n € 2.000.000 aan zijn vorige club om Deila binnen te halen. De Brugse club lijkt bereid om dat bedrag dus te betalen na een jaar vol coachwissels. Eind december ontsloeg het clubbestuur nog Carl Hoefkens na tegenvallende resultaten in de Belgische competitie. Hij werd vervangen door voormalig Bournemouth-coach Scott Parker, die het tij ook niet kon doen keren en zo midden maart voor de bijl ging. Sindsdien stelden Mannaert en co Rik De Mil aan als tussentijdse oplossing.

Wonderseizoen bij Standard

Ondanks de voldoende resultaten van De Mil – Club kwalificeerde zich op de laatste speeldag van de reguliere competitie door een onverwachts puntenverlies van rivaal AA Gent toch nog voor de Champions Play-off – heeft het er nu alle schijn van dat Deila overneemt. De voormalige coach van de Rouches rechtte de rug van de Luikse club na een dramatisch seizoen vorig jaar. Standard eindigde vorig seizoen op de veertiende plek.

Dit jaar kon Deila imponeren met mooi voetbal. In september vorig jaar speelde zijn Standard nog de pannen van het dak tegen Club Brugge. Eindstand 3-0. Standard eindigde de reguliere competitie dit jaar op de zesde plek en staat momenteel derde in de Conference League Play-offs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier