Palaversa riskeert één speeldag schorsing, Kortrijk niet akkoord

© (Foto BELGA)

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 1.500 euro boete gevorderd als sanctie voor Ante Palaversa, middenvelder bij KV Kortrijk.

Al na één minuut moest KV Kortrijk het in de thuismatch tegen OH Leuven (2-1) met een man minder zien te rooien. Palaversa raakte het leer bij een stevig duel met Kristiyan Malinov, maar plantte daarbij zijn studs op de enkel van de OHL-speler. Scheidsrechter Vergoote toonde de Kroaat op aangeven van de VAR de rode kaart.

Hoewel de bestraffing helemaal in het begin van de match gebeurde en Palaversa bovendien de bal eerst raakte, wil het Bondsparket nog minstens één speeldag effectieve schorsing. Als KV Kortrijk dat voorstel aanvaardt, speelt de middenvelder vrijdag niet op het veld van Seraing. Tegen Oostende dinsdagavond is Palaversa altijd speelgerechtigd.

KV Kortrijk gaat niet akkoord met schikkingsvoorstel Palaversa

KV Kortrijk is het niet eens met het strafvoorstel van twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) dat het Bondsparket maandag deed aan Ante Palaversa. De Kerels hopen dinsdag voor het Disciplinair Comité een sanctie volledig met uitstel te bekomen.

KVK gaat niet akkoord met de redenering van de bondsprocureur. De Kerels hopen dinsdag van het Disciplinair Comité een sanctie volledig voorwaardelijk te krijgen. Palaversa zal zich in een digitale zitting vanaf ongeveer 15 uur verdedigen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.