Matchrapport KV Oostende: drie KVO-spelers laten zich opmerken tegen Zulte Waregem

Centrale middenvelder Manuel Osifo komt boven water na vrij onzichtbare weken. © BELGA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

In een weinig hoogstaande maar wel spannende kelderkraker won KV Oostende van de Zuid-West-Vlaamse buren. Geen spelers zakten echt door het ijs, al staken er wel enkele bovenuit.

Phillips 6: Hield in de openingsfase tot twee keer toe uitstekend zijn netten schoon en voorkwam een misschien wel snelle fatale achterstand. Zag er op de gelijkmaker minder goed uit, al kwam de bal wel hard aan en door een bos van benen.

Capon 6: Stond links in de centrale defensie en speelde dus tegen zijn voet. Leek het daar wat moeilijk mee te hebben met een foute pass en ging onder de bal door. Herstelde zich evenwel en speelde verder probleemloos.

Tanghe 6: Stuurde zijn collega’s goed aan en won zo goed als alle kopbalduels.

Urhoghide 6: Komt beter uit de verf rechts centraal in de defensie. Hield Fadera goed uit de match.

D’Haese 6: Speelde een degelijke partij, maar ging – zo weet ie zelf ook wel – in de fout op de gelijkmaker. Trapte onnodig de bal pardoes in de voeten van Vossen.

McGeehan 7: Een van de betere. Speelde eindelijk meer richting doel en was ook auteur van de assist op de winning goal van Atanga.

Dewaele 6: Stond z’n mannetje op het middenveld, maar moest vroegtijdig naar de kant met een hersenschudding.

Sakamoto 7: Sterk. Liep de linkerflank op en af, en was bijna onverzettelijk in de duels.

Boonen 6: Zorgde voor schwung en een sprankeltje creativiteit. Mooie openingsgoal.

Ambrose 6: Sterk aan de bal, maar vond zijn ploegmaats niet altijd even makkelijk. Werd gewisseld en leek zich te hebben geblesseerd.

Hornby 7: Na enkele mindere wedstrijden eindelijk nog eens een goeie partij. Stevig aan de bal en in duel, was bij momenten een ‘smeerlap’. Knappe assist op Boonen.

Katelaris 6: Viel na 72 minuten in. Deed wat van hem verwacht werd. Solide.

Bätzner 6: Liet nog een goeie kans op de 3-1 liggen. Ligt in balans met Boonen voor een basisplaats.

Atanga 6: Viel na 72 minuten in. Zijn eerste balcontacten waren niet vlekkeloos, maar zette door en wist finaal de winning goal te maken.

Osifo 6: Viel in na 29 minuten. Moeilijke eerste momenten, daarna meer dan solide als centrale middenvelder. Komt boven water na vrij onzichtbare weken.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier