https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lang en De Ketelaere verlengen contract bij Club Brugge

Charles De Ketelaere was de uitblinker tegen PSG. © BELGA
Redactie KW

De twee Brugse goudhaantjes Noa Lang en Charles De Ketelaere hebben hun contract met een jaar verlengd. De Ketelaere ligt nu onder contract tot 2024, Lang zelfs tot 2025.

De Ketelaere doorliep alle Brugse jeugdreeksen en brak afgelopen seizoen helemaal door. Lang werd vorig seizoen gehaald bij Ajax en ontpopte zich al snel tot publiekslieveling op Jan Breydel. Het is geen toeval dat beide spelers net nu een contractverlenging ondertekenden. Woensdag speelden zowel Lang als De Ketelaere een dijk van een wedstrijd tegen de Parijse sterren. Die sterke prestaties zullen ook de vele scouts niet ontgaan zijn.

Noa Lang ontpopte zich al snel tot publiekslieveling.
Noa Lang ontpopte zich al snel tot publiekslieveling. © BELGA

Door hun contract open te breken en ondertussen hun loon wat op te vijzelen, komt Club Brugge in een sterke onderhandelingspositie. Onvermijdelijk zullen Europese topploegen tijdens de wintermercato of volgende zomer met flink wat geld zwaaien maar de sleutel ligt in handen bij Club Brugge.

Vorig seizoen brak De Ketelaere helemaal door blij Club Brugge, waar hij alle jeugdreeksen doorliep. Intussen is hij een vaste waarde geworden in het team van Philippe Clement. Op het voorbije Gala van de Gouden Schoen werd De Ketelaere, die in november van vorig jaar debuteerde bij de Rode Duivels, verkozen tot Belofte van het Jaar. Hij was dit seizoen al goed voor drie goals en twee assists in zeven wedstrijden.

Lang, opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de komende WK-kwalificatieduels, ruilde in oktober 2020 Ajax voor Club Brugge. In het voorbije kampioenenjaar van de Bruggelingen was de Nederlander 22 keer beslissend (14 doelpunten, 8 assists) in 24 competitiematchen. Dat leverde hem de trofee Belofte van het Jaar op tijdens het Gala van de Profvoetballer van het Jaar. (JT/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.