KVO-coach Blessin blikt met voldoening terug op voetbaljaar

Alexander Blessin kwam als onbekende in ons land aan, en wist vriend en vijand te verrassen met avontuurlijk en aanvallend voetbal.©KURT DESPLENTER BELGA
Alexander Blessin kwam als onbekende in ons land aan, en wist vriend en vijand te verrassen met avontuurlijk en aanvallend voetbal.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Het voetbalseizoen zit er zo goed als op. Aanstaande zaterdagavond speelt KV Oostende een wedstrijd zonder belang in en tegen Standard Luik. “En toch: als je die match met winst afsluit, ga je met een positief gevoel de vakantie in”, zegt trainer Alexander Blessin, over wiens toekomst al langer wordt gespeculeerd.

Het 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen van woensdagavond betekent dat KV Oostende dit seizoen niks meer te winnen of te verliezen heeft. De Kustboys kwamen in een zeer goeie eerste helft 2-0 voor dankzij twee goals van Fashion Sakala, maar in de tweede helft moest KVO de zege afstaan. “Nochtans was onze eerste helft één van de beste van na de winterstop”, weet Blessin. “We zetten op de juiste manier pressing, hadden een prima balrecuperatie en konden van daaruit kansen creëren. We hadden eigenlijk één of twee goals meer moeten maken. Anderzijds geven we opnieuw te makkelijk doelpunten weg aan de tegenstander. Als je niet goed verdedigt met alles wat je in huis hebt, dan moet je dit gelijkspel accepteren.”

Maat voor niets?

Zo zag KVO de laatste waterkans op Europees voetbal uit handen geven. “Ach, voor mij was het belangrijk dat we ons ware gelaat konden tonen. Die groepswinst deed er op zich niet meer toe. Uiteraard ben ik trots op dit seizoen. Na de 6-2 winst tegen Standard op de openingsspeeldag van de play-offs waren de verwachtingen hoog. Maar de prijzen worden pas op het einde uitgereikt. In de vorige wedstrijden waren we niet goed genoeg. En dan verdien je dat Europees voetbal niet. Of die laatste match een maat voor niks is? Het is altijd goed om het seizoen met winst af te sluiten en zo met een goed gevoel de vakantie en voorbereiding in te gaan. Laat ons nog één keer die prima mentaliteit tonen.”

Of ik hier volgend jaar nog ben? I don’t know

Over de toekomst van Blessin wordt al langer gespeculeerd. De Duitser kwam als onbekende in ons land aan, en wist vriend en vijand te verrassen met avontuurlijk en aanvallend voetbal. Blijft hij nog een jaartje langer bij KVO? Of waagt hij een stap hogerop en/of naar het buitenland? “Ik ben nog altijd aan het leren. Ook ik maak als trainer fouten, natuurlijk. Dit jaar was heel interessant en ik heb ontzettend veel plezier beleefd om elke dag met deze spelersgroep samen te werken. Hoe ze progressie maken, hongerig zijn. Niet alleen de jonge gasten, ook de oudere spelers stonden open voor een nieuwe voetbalfilosofie. Kijk, dit jaar was ongelooflijk en het maakt me trots om coach te zijn van dit team. Of ik hier volgend seizoen nog ben? Yes or no, I don’t know. Ik heb hier nog een contract (voor één jaar, red.), ik hou van de club en van alle mensen betrokken. We werken intussen al aan volgend seizoen om ook dan weer een goed team samen te stellen. Maar in voetbal kan het snel gaan – dat weet je. We zullen zien wat de zomer brengt.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier