KV Kortrijk stap dichter bij behoud

Teddy Chevalier (KV Kortrijk) en Dimitri Mohamed (Moeskroen) vechten voor de bal.©BRUNO FAHY BELGA
Teddy Chevalier (KV Kortrijk) en Dimitri Mohamed (Moeskroen) vechten voor de bal.©BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk is een stap dichter bij de redding. De Kerels wonnen met 0-3 bij buur Moeskroen. KVK kwam nooit in de problemen. Nieuwelingen Gano en Palaversa scoorden, ook Selemani pikte zijn doelpuntje mee vanop de stip.

Mogen we het een derby noemen? Volgens Google Maps is de afstand tussen Kortrijk en Moeskroen amper 12,9 kilometer als je via de E17 rijdt. Het was vooral een match waarin beide ploegen de punten broodnodig hadden om een stap dichter bij het behoud te komen. KV Kortrijk moest zich herpakken na de dramatische 1 op 15 én het ontslag van coach Yves Vanderhaeghe.

Nieuwbakken trainer Luka Elsner stond voor zijn eerste competitiewedstrijd. Ocansey en Sainsbury zaten op de bank, Golubovic en Gueye kwamen aan de aftrap. Moeskroen kon middenvelder Mohamed recupereren, hij stond in de basis.

Prima start

KV Kortrijk begon prima aan de wedstrijd. Bij de eerste kans was het bingo. Chevalier kreeg alle tijd om te kijken waar hij het leer zou gaan droppen. De Fransman schilderde de bal op de kruin van Gano. De boomlange spits van de Kerels deponeerde het balletje enig mooi in de verste hoek: 0-1. Amper vier minuten later kreeg Da Costa de kans op de gelijkmaker, maar de Kaapverdiër mikte te hoog.

Voor het overige viel er voor rust niet al te veel te beleven. Het was wachten op mogelijkheden. Daarvoor ontbrak de kwaliteit. Uit het niets viel net voor de pauze de 0-2. Palaversa won het duelletje van Onana en besloot dan maar te trappen op doel. Zijn poging week af op een Moeskroen-speler, Koffi stond op het verkeerde been. Een lucky goal, zeg maar.

Rood voor Moeskroen

De tweede helft kwam rustig op gang. Ilic kreeg verzorging na een botsing. Toch was hij nog heel goed bij de les. Een paar tellen later ranselde de Serviër een poging van Xadas uit zijn kooi. Aan de overkant ging Moeskroen-verdediger Gueye hangen aan de doorgebroken aanvaller Gueye, rood en penalty. Selemani bleef ijzig kalm: 0-3.

KV Kortrijk had controle over het gebeuren, Moeskroen kon geen vuist maken. Xadas kon nog eens hard uithalen, Ilic stond pal. De partij kabbelde naar zijn einde toe. De troepen van Luka Elsner dachten al aan de bekerpartij van komende dinsdag in de achtste finales tegen Standard. Moeskroen trekt op maandag 15 februari richting de Ghelamco Arena, waar het punten probeert te pakken tegen AA Gent.

Doelpunten: 4′ Gano 0-1, 42′ Palaversa 0-2, 67′ Selemani (pen.) 0-3

Gele kaarten: 36′ Tabeka, 44′ Ciranni, 50′ Derijck

Rode kaart: 64′ Gueye

Moeskroen: Koffi, Ciranni, Gueye, Agouzoul, Mohamed, Tabekou (68′ Lepoint), Hocko (62′ Bakic), Xadas (84′ Badibanga), Onana, Olinga (46′ Harbaoui), Da Costa (62′ Gnohéré)

KV Kortrijk: Ilic, Dewaele, Rougeaux, Derijck, Golubovic, Chevalier (75′ Jonckheere), Palaversa (84′ Hendrickx), Makarenko (88′ Sainsbury), Selemani (84′ Stojanovic), Gueye, Gano (75′ Ocansey)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.