https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kapitein Ruud Vormer na pandoering op Gent: “Het is een afgang”

Ruud Vormer baalde na de nederlaag tegen AA Gent. © (Foto BELGA)
Redactie KW

De ‘Slag om Vlaanderen’ werd voor Club Brugge een kaakslag, zeg maar gerust een uppercut. Zes goals slikken op AA Gent, dat nota bene nog een midweekwedstrijd in de benen had, kwam hard binnen bij Clement en zijn spelers.

De Buffalosupporters kenden een glorieuze middag. Het is een publiek geheim dat beide supportersclans niet meteen beste vrienden zijn. Een 6-1 nederlaag zal dan ook bijzonder hard te verteren zijn. Twaalf dagen heeft coach Clement om zijn manschappen terug op scherp te zetten. Vooral defensief klopte het tactisch plannetje van geen kanten. Dat besefte ook kapitein Ruud Vormer: “We hebben met zijn allen heel slecht verdedigd. Alles wat zij aanraakten, ging gewoon binnen. Het is een afgang. Tegen dit Gent met 6-1 verliezen is heel slecht. Maar goed, we zijn drie punten kwijt maar we moeten rustig blijven. Het zij zo, nu moeten we de koppen bij elkaar steken en hard blijven werken.”

Triest record Mignolet

Doelman Simon Mignolet had een absolute baaldag. Nog nooit slikte hij zes goals in één wedstrijd bij blauw-zwart. “Ik heb dit nog niet meegemaakt met Club. We begonnen slecht en kwamen heel snel op achterstand. Zij kregen drie kansen en puurden daar drie goals uit. We probeerden nog te reageren in de tweede helft maar kregen het deksel op de neus. Het zijn grote cijfers maar het is beter om 6-1 te verliezen dan 1-0. Het signaal is nu duidelijker voor de kleedkamer, we moeten veranderen na de interlandbreak.”

Veel individuele fouten

De meeste ontgoocheling viel te bespeuren bij coach Clement. Zijn blik langs de zijlijn werd met de minuut grauwer. Zijn analyse na de partij was wel eerlijk: “Ik ben zwaar teleurgesteld, we hebben onwaarschijnlijke goals gepakt. We schoten heel veel keer in onze eigen voet. Ik zag veel individuele fouten vandaag. In de eerste helft komen ze drie keer aan ons doel en scoren drie doelpunten, drie keer na een verdedigende fout van ons. Verkeerd uitstappen, een tackle in de zestien die niet nodig is. Zo geef je veel zuurstof aan je tegenstander die hierdoor vertrouwen krijgen.”

Ondanks de schabouwelijke prestatie wisselde Clement maar één keer: Dost kwam er bij de rust in voor Mbamba. “Ik vond niet dat iemand moest ontsnappen uit deze wedstrijd. Er waren op voorhand het meeste twijfels van buitenaf over Van der Brempt maar hij was misschien wel onze beste speler vandaag. Ik had meer van onze routiniers verwacht. Hopelijk kunnen we goede lessen trekken uit deze prestatie.” Eerst komt de interlandbreak eraan, de volgende wedstrijd van Club Brugge is op vrijdag 10 september thuis tegen Oostende, de woensdag erna zakken PSG met Lionel Messi af naar Jan Breydel. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.