https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gent wint ‘slag van Vlaanderen’ op Club Brugge

©KURT DESPLENTER Belga
©KURT DESPLENTER Belga
Redactie KW

Club Brugge weet weer wat verliezen is. Na een 16 op 18 werd die reeks tegen Gent een halt toegeroepen. Brugge had het betere van het spel, maar de beste kansen waren wel voor Gent. Zowel voor als na rust was Yaremchuk twee keer dicht bij de voorsprong. Die goal kwam er uiteindelijk na een owngoal van Ricca. Het slotoffensiefje bracht geen verandering meer in die score.

Bij de thuisploeg vielen drie wijzigingen te noteren. Ondanks de vijfde opeenvolgende clean sheet kwam Deli terug in de ploeg centraal achterin, hierdoor belandde Kossounou op het middenveld. Vormer is coronavrij en werd onmiddellijk terug in de basis gedropt. Balanta en Rits waren de slachtoffers van dienst. Okereke kreeg de voorkeur op Lang, die nog geen 90 minuten aankon. Gent behaalde een zes op zes en Hein Van Haezebrouck had dan ook geen redenen om te wisselen. Hij koos voor dezelfde elf die met 3-0 wonnen tegen Beveren.

Het was een verademing om eindelijk nog eens een ploeg naar Jan Breydel te zien komen met een ingesteldheid die iets verder reikte dan enkel maar de bus te parkeren. Toch kregen we geen topwedstrijd die naam waardig met veel slordigheden en weinig kansen in de eerste helft. De eerste serieuze waarschuwing kwam er na een kort gegeven hoekschop.

De Ketelaere zwiepte voor doel en vond het hoofd van Ricca, maar Bolat had een goede parade in huis. Op de hoekschop die volgde kon alweer Ricca koppen, dit keer over het doel. Op het kwartier dreigde Gent voor het eerst. Deli liet zich iets te eenvoudig van de bal zetten en Yaremchuk verscheen oog in oog met Mignolet. Prima redding alweer van het Brugse sluitstuk. Zijn laatste tegengoal in de competitie dateerde al van 8 november.

Geblesseerde Odjidja

Kossounou had op het middenveld één duidelijke taak meegekregen: Odjidja neutraliseren. Hij waakte dan ook als een schaduw en gaf de voormalige Bruggeling weinig ruimte. Na 20 minuten zat zijn taak er echter op, want Odjidja moest geblesseerd naar de kant.

Ook de tweede Brugse kans kwam er op hoekschop. Dit keer kon Vanaken vrij koppen, Bolat ranselde de bal met het nodige geluk uit doel. Okereke kreeg na een paar goede invalbeurten nog eens zijn kans, maar hij kon niet overtuigen. Op het half uur wisselden Diatta en Okereke van flank, maar ook dit zorgde niet voor meer doelgevaar.

Owngoal Ricca

Ook in de tweede helft was het Club Brugge dat het meest aandrong, maar alweer was de grootste mogelijkheid voor Gent, met dezelfde hoofdrolspeler. Mignolet was geklopt op de kopbal van Yaremchuk maar de dwarsligger bracht soelaas. Op het uur gooide Clement Lang in de strijd, hij verving een zwakke Okereke. Lang werd al vrij snel onderuit geschoffeld door Dorsch. De partij werd wat bitsiger en scheids Lambrechts deelde een paar gele kaarten uit. Uiteindelijk waren het de bezoekers die de ban braken. Mohammadi legde terug en Ricca schoof de bal in eigen doel, op de huid gezeten door Castro-Montes. Op gebied van grote kansen was die voorsprong niet eens onverdiend.

Rits werd gebracht in de plaats van Vormer. De kapitein speelde geen goede topper, ergens niet verwonderlijk nadat hij tien dagen in quarantaine doorbracht. Het was de ingevallen Rits die Bolat onmiddellijk tot een goede redding dwong. Naarmate de minuten verstreken werd Clement onrustiger langs de zijlijn. Zijn ploeg slaagde er niet in om Gent in een omklemming te houden. Lang was nog het dichtst bij de gelijkmaker maar Bolat keepte een solide wedstrijd en stopte ook deze kans. (JT)

Opstelling Club Brugge : Mignolet, Ricca, Deli, Mechele, Mata (91’ Badji), Kossounou, Vormer (71’ Rits), Vanaken, Okereke (59’ Lang), De Ketelaere, Diatta.

Opstelling Gent : Bolat, Fortuna, Ngadeu, Hanche-Olsen, Mohammadi, Kums, Odjidja (20’ Bezus), Dorsch, Castro-Montes (90’ Plastun), Yaremchuk, Bukari (78’ Kleindienst).

Gele kaarten : 26’ Mohammadi, 47’ Vanaken, 61’ Deli, 64’ Dorsch, 83’ Lang, 93’ Kleindienst.

Rode kaarten : /

Doelpunten : 68’ 0-1 Ricca (own goal)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.