https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geen strengere straf voor Sissako (Zulte Waregem)

Abdulaye Sissako. © BELGA
Bron: Belga

Middenvelder Abdoulaye Sissako van Zulte Waregem en video-analist Patrick Asselman van Standard blijven twee speeldagen geschorst. Dat heeft de Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdag beslist. Voor Sissako komt er wel een voorwaardelijke speeldag bij.

Ook het Disciplinair Comité had Sissako en Asselman dinsdag in eerste aanleg voor twee speeldagen geschorst, maar het Bondsparket ging in beroep. “De opgelegde straffen waren te licht in verhouding tot de gepleegde feiten. Het Disciplinair Comité legde een mildheid aan de dag die niet te rijmen is met de feiten en zijn eigen motivering”, klonk het. De bondsprocureur wilde ook nog een extra speeldag voorwaardelijke schorsing, als waarschuwing opdat Sissako niet opnieuw een rode kaart pakte. Voor Asselman, omdat hij in het verleden al vaker over de schreef ging.

De Disciplinaire Raad ging daar slechts gedeeltelijk op in, want enkel Sissako kreeg een strengere straf van drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief). “Net als het Bondsparket kan de Disciplinaire Raad rekening houden met het gunstige disciplinaire verleden van Sissako, maar evenzeer is zij van oordeel dat het, gelet op de intensiteit van de fout en het daarbij gepaard gaande risico op blessures, niet opportuun is om de absolute ondergrens van de indicatieve tabel op te zoeken”, verklaart de Disciplinaire Raad. Zulte Waregem kan niet op de middenvelder rekenen tegen KV Kortrijk en Seraing. Asselman zit niet op de trainersbank in de competitiematchen tegen STVV en KV Mechelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.