Fans verkiezen Hjulsager tot KVO-speler van het seizoen

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

De Deense middenvelder Andrew Hjulsager (26) is verkozen tot speler van het jaar bij KV Oostende. Zo’n duizend fans brachten hun stem uit. Hjulsager beleeft aan de kust zonder enige twijfel zijn beste jaargang.

De Puis/Verbiest-trofee zet elk jaar de meeste verdienstelijke speler in de kijker. Dat Hjulsager dit jaar met de prijs gaat lopen, is niet echt een verrassing, al waren er wel meer KVO-spelers die dit seizoen van zich lieten horen. Finaal haalde Hjulsager het voor Arthur Theate en Jack Hendry. Maxime D’Arpino en Fashion Sakala vervolledigen de top vijf.

Andrew Hjulsager belandde in 2019 bij KVO, na passages bij Celta de Vigo en Granada in Spanje, en Bröndby in zijn thuisland. Na een moeilijk seizoen vorig jaar, waarin de Deen geplaagd werd door blessures, ontplofte hij deze jaargang volledig. Onder impuls van coach Alexander Blessin slaagde Hjulsager er vooralsnog in om – de play-offs zijn nog niet voorbij – 7 goals en 12 assists in 37 matchen over alle competities heen te maken. Bij KVO gaat hij z’n laatste contractjaar in.

Hjulsager staat met zijn trofee in een mooi gezelschap. Eerdere winnaars zijn Jelle Bataille, Wout Faes, Brecht Capon, Franck Berrier, Fernando Canesin, Jordan Lukaku en Sébastien Siani. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.