Club Brugge mist zeven spelers door corona tegen Kiev

Charles De Ketelaere.© VDB
Charles De Ketelaere.© VDB
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Corona was natuurlijk het grote gespreksonderwerp tijdens de persbabbel met interim-coach De Mil en kapitein Ruud Vormer naar aanleiding van de terugwedstrijd in de zestiende finales in de Europa League. Club verdedigt een 1-1 uitgangspositie maar mist in totaal zeven spelers door corona. Simon Mignolet en Charles De Ketelaere zijn de twee recentste slachtoffers. Al hoopt Club ze nog wel te recupereren na een extra coronatest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Ik vernam het nieuws deze ochtend dat Mignolet en De Ketelaere positief zijn”, opende interim-coach De Mil, die donderdag voor de derde opeenvolgende wedstrijd Philippe Clement op de bank zal vervangen. “Dat is uiteraard een opdoffer, want het zijn twee belangrijke spelers. Voor de rest hebben we ons op dezelfde manier voorbereid op donderdag. Eerst hebben we eventjes met de groep gesproken en die heeft prima gereageerd. Er werd geconcentreerd getraind, niet evident met zo’n nieuws.”

Toch bestaat er nog een waterkans dat beide spelers donderdag aan de aftrap komen. In het verleden waren beiden al eens vals positief en een hertest kan eventueel nog soelaas bieden. “Het resultaat hiervan komt pas donderdag binnen”, verduidelijkt De Mil. “We gaan ervan uit dat ze positief zijn en uiteraard zijn we volop bezig met een nieuw plan samen te stellen. De communicatie hierrond is al gebeurd. Uiteindelijk zal morgen alles duidelijk worden.”

Horvath aan aftrap

De besmetting van doelman Mignolet betekent dat Ethan Horvath aan de aftrap zal komen. Hij kwam nog maar drie keer in actie dit seizoen. In oktober werd al eens een besmetting vastgesteld bij Mignolet en toen keepte Horvath een prima partij op Zenit in de Champions League. Volgens kapitein Vormer is hij er klaar voor: “Ik sprak al met hem deze morgen. Hij heeft in Zenit bewezen dat hij zijn mannetje kan staan. Hij zegt dat hij er klaar voor is. Op training laat hij alvast goede dingen zien.”

Simon Mignolet.© VDB
Simon Mignolet.© VDB

Bijsturen op het veld

Een verklaring voor de vele coronagevallen dit seizoen bij Club Brugge is moeilijk te vinden. “Geen idee”, antwoordt Vormer. “Het gebeurt over heel de wereld en nu zijn wij aan de beurt. Iedereen houdt zich aan de regels maar toch kan je het blijkbaar oplopen. We ontbijten al niet meer op de club, de lunch krijgen we mee naar huis. Het is aankomen op de club, trainen en direct weer naar huis.” Toch laat Vormer zich niet van de wijs brengen. “Deze ploeg is wel te pakken, hoewel er een aantal aardige spelers rondlopen. Met die andere gasten erbij was het misschien iets gemakkelijker geweest maar we moeten eerlijk zijn dat ook deze jongens allemaal lekker kunnen ballen, het komt wel goed. Ik zal wellicht wel iets meer moeten bijsturen op het veld. Dat is ook mijn rol en dat vind ik mooi om te doen.”

Uitgaan van eigen sterkte

Technisch gezien is Club Brugge met een 0-0 geplaatst. Met Lang, De Ketelaere en Vanaken mist Club heel wat aanvallend geweld, opteren dan maar voor een defensieve ingesteldheid? “Die vraag kreeg ik ook al in Kiev. We gaan uit van eigen sterkte. Ook tegen Leuven misten we creatieve spelers maar de jongens die op het veld stonden, hebben dat toen perfect ingevuld. We weten dat er moeilijke momenten zullen komen waar we compact moeten staan maar we gaan er alles aan doen om ons te plaatsen. Er is een enorme drive in onze ploeg. De coronaproblemen geven een bepaald gevoel van samenhorigheid. De combinatie van kwaliteit en mentaliteit zal extra nodig zijn morgen,” besluit De Mil.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.