Club Brugge met late treffer voorbij Union

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Titelverdediger Club Brugge keerde met de drie punten terug uit Union. De thuisploeg wrong de betere de kansen de nek om en Sobol kon in de slotfase een zwak Club Brugge onverhoopt de drie punten bezorgen. Nieuwkomer Nsoki kende alvast geen geslaagd debuut.

Traditieclub Union vierde na net geen halve eeuw wachten hun wederoptreden op het hoogste niveau. Clement was op zijn hoede voor de kampioen van 1B en waarschuwde op voorhand voor hun snelle omschakelingen. Na nog geen vijf minuten bleken dit geen loze woorden. Vanzeir kwam oog in oog met Mignolet maar besloot nipt naast. Mignolet die dus verrassend terug aan de aftrap stond. Hij trainde deze week pas voor het eerst terug mee met de groep na zijn knieblessure en bovendien werkte hij niet alle oefeningen af. Zo verdween Lammens na twee optredens in de Supercup en tegen Eupen terug naar de bank.

Mager debuut Nsoki

Een nieuwe naam in de basiself was Stanley Nsoki. De centrale verdediger kwam over van Nice en maakte zijn debuut. Clement sprak over een gebrek aan automatismen en verwachtte nog geen perfecte partij van zijn nieuwkomer. Ook dit waren profetische woorden. Nsoki stond positioneel meerdere keren in niemandsland en ook de intensiteit bracht hem in de problemen. Toen hij centraal te lang treuzelde kon Teuma ei zo na profiteren om de score te openen. De landskampioen had het niet onder de markt tijdens het eerste half uur en kwam zelfs niet tot doelkansen. Club kreeg een nieuwe waarschuwing toen Undav na een prima actie tot scoren kwam, weliswaar vanuit buitenspel. De gevaarlijkste doelpoging voor rust was een knal vanop afstand van Vormer.

Sobol bevrijdt Club

Na de rust veranderde Clement zijn 4-2-2-2 opstelling. Dost, helemaal afwezig tijdens de eerste helft, werd geofferd voor Sobol. Zo werd het een 3-5-2 met De Ketelaere en Lang in de voorhoede. Het zorgde onmiddellijk voor wat meer gevaar met twee pogingen van De Ketelaere in het zijnet. Het laatste halfuur mocht ook Vanaken zijn eerste speelminuten van het nieuwe seizoen maken. Vormer ging enigszins verrassend naar de kant. Het niveau en het tempo lagen een pak lager dan tijdens de eerste helft. Toen Vanzeir de grootste mogelijkheid miste, leek iedereen zich te verzoenen met een gelijkspel. Het slotwoord was echter voor Sobol. Op een afvallende hoekschop knalde hij onhoudbaar de 0-1 op het bord. Niemand die dit nog verwachtende was maar zo toch de eerste zege van het seizoen. Met een vier op zes zal Clement zich kunnen verzoenen, met het gebrachte spel tijdens de openingsspeeldagen alvast niet. (JT)

Opstelling Union: Moris, Kandouss, Van der Heyden, Bager (88’ Marcq), Lapoussin (88’ Sorinola), Teuma, Nielsen, Lynen (61’ Lazare), François (61’ Nieuwkoop), Undav (75’ Avenatti), Vanzeir.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Ricca (61’ Mbamba), Nsoki, Mechele, Mata, Balanta, Rits, Vormer (61’ Vanaken), De Ketelaere, Lang (86’ Pérez), Dost (46’ Sobol).

Gele kaarten: 80’ Van der Heyden, 82’ Nsoki, 90’ Pérez.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 84’ 0-1 Sobol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier