Club Brugge kondigt intentie tot beursgang op Euronext aan

© BELGA
© BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge stapt als eerste Belgische voetbalclub naar de beurs in Brussel. Het was voorzitter Bart Verhaeghe die het nieuws bevestigde op de website van Club Brugge zelf. “Zo kan Club Brugge een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap”, aldus Verhaeghe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Club Brugge is momenteel de toonaangevende voetbalclub in België. Het speelde in vier van de laatste vijf seizoenen in de lucratieve Champions League. Ook dit seizoen lijkt de landstitel Blauw-Zwart niet meer te kunnen ontglippen. Een beursgang lijkt een volgende logische stap in de uitbouw van de club. Die beursgang gaat niet gepaard met het uitgeven van nieuwe aandelen. Het zullen dus bestaande aandelen worden die in de verkoop gaan. Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Jan Boone en Peter Vanhecke zijn de belangrijkste aandeelhouders en bezitten samen 94,34%.

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert zullen hun functie als voorzitter en ceo blijven behouden.

Groeistrategie

“Onze trouwe fans, onze toonaangevende positie in het Belgische voetbal, onze regelmatige deelname aan Europese competities en ons winstgevende transfermodel zijn de belangrijkste drijfveren achter onze consistente financiële prestaties,” klinkt het bij ceo Vincent Mannaert. “De beursgang is een logische volgende stap in onze groeistrategie. Hiermee hopen we Club Brugge voor te bereiden op de toekomst en een nieuwe, uitgebreidere aandeelhoudersbasis op de lange termijn te creëren om ons succes mee te delen, zowel op als naast het veld.”

Voorzitter Bart Verhaeghe: “Onze visie is om de club verder te laten groeien, voortbouwend op dezelfde geschiedenis, werkethiek en motivatie die van ons zo een gepassioneerde club hebben gemaakt. Zo kan Club Brugge een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap. Tijdens de volgende fase van onze ontwikkeling blijven we ons bovenal focussen op onze fans, de prestaties op het veld en een sterk commercieel management.”

Beurswaakhond

Aandelen van Club Brugge kunnen momenteel nog niet gekocht worden. Het nieuws dat Club zelf bekend maakte gaat om een intentieverklaring. Nu moet de beurswaakhond nog het document goedkeuren waarin de plannen uit de doeken worden gedaan voor beleggers en waarin ook de risico’s aan bod komen. Pas daarna kan een eerste notering op de Brusselse beurs volgen. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.