Club Brugge is gastheer voor Anderlecht op zondag 2 mei in Champion’s play-off

Op zondag 2 mei om 18.30 uur ontvangt Club Brugge thuis in het Jan Breydelstadion Anderlecht in de Champions' play-off in de Jupiler Pro League.© BELGA
Op zondag 2 mei om 18.30 uur ontvangt Club Brugge thuis in het Jan Breydelstadion Anderlecht in de Champions' play-off in de Jupiler Pro League.© BELGA

Met een duel tussen Antwerp en KRC Genk start op vrijdag 30 april om 20.45 uur de Champions’ play-off in de Jupiler Pro League. Op zondag 2 mei om 18.30 uur staat Club Brugge thuis tegenover Anderlecht. Maandagavond 19 april werd de kalender voorgesteld.

In de Champions’ play-off, de voormalige play-off 1, nemen de vier clubs het twee keer tegen elkaar op. Na de halvering van de punten start Club Brugge met 38 punten, daarna volgen Antwerp (30), Anderlecht (29) en Genk (28).

De landskampioen plaatst zich vervolgens rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, de vicekampioen komt in de derde kwalificatieronde terecht. De nummer drie gaat naar de laatste voorronde van de nieuwe Conference League.

De slotspeeldag wordt afgewerkt op zondag 23 mei (18u30).

Europe play-offs

KV Oostende (na de halvering nog 27 punten), Standard (25), AA Gent (25) en KV Mechelen (24) spelen de Europe play-offs, de vervanger van play-off 2.

De affiches op de eerste speeldag zijn Oostende/Standard (1 mei) en Gent-KV Mechelen (2 mei).

Net als in de Champions’ play-off spelen de vier teams twee keer tegen elkaar. De winnaar speelt barrages tegen de nummer vier uit de Champions’ play-off, met als inzet het laatste Europese ticket, goed voor de tweede kwalificatieronde van de Conference League. Die match staat op zondag 30 mei geprogrammeerd.

Bekerfinale op zondag 25 april

Vóór het begin van de play-offs wordt zondag 25 april eerst nog de Bekerfinale gespeeld tussen KRC Genk en Standard. De winnaar komt terecht in de laatste voorronde van de Europa League. Als de Limburgers de Beker winnen, verschuiven de Europese tickets nog.

De barrageduels om een plaats in de hoogste klasse tussen Seraing, de nummer twee uit 1B, en Waasland-Beveren, de nummer 17 uit 1A, worden gespeeld op 1 mei in Seraing en 8 mei in Beveren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.