Club Brugge houdt goede generale repetitie tegen Oostende voor de komst van PSG

Noah Mbamba van Club Brugge en Maxime D'Arpino van Oostende in een pittig balgevecht. © KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge heeft op de openingswedstrijd van de zevende speeldag eenvoudigweg afgerekend met KV Oostende. Voor het eerst sinds tijden waren er weer bezoekende supporters aanwezig. Lang brak voor rust de ban na een prachtige assist van nieuwkomer Sowah. Een tweede gele kaart voor debutant Fortes bij de bezoekers was de inleiding van een eentonig wedstrijdbeeld. Vanaken scoorde de 2-0 maar Club liet nog heel wat kansen liggen. Uiteindelijk legde opnieuw Lang de eindstand vast.

Na de 6-1 pandoering op AA Gent wou Philippe Clement al de volgende dag een nieuwe wedstrijd spelen. Helaas voor de coach zat er een interlandbreak tussen. Intussen liet Club Brugge zich nog eens stevig gelden op de transfermarkt. Nieuwkomers Sowah en Hendry mochten meteen debuteren. Voor Hendry wellicht een speciale wedstrijd want zijn laatste competitieminuten waren nog in het shirt van KV Oostende, de tegenstander op vrijdagavond. Zijn pas gehaalde vervanger Fortes werd onmiddellijk in de basis gedropt. Rode Duivels Vanaken en De Ketelaere stonden aan de aftrap, hoewel beiden een intensieve interlandperiode achter de rug hadden.

Wereldpas Sowah

Aankoop Sowah maakte al meteen indruk. Enorm gretig om de thuisfans zijn kunnen te tonen en al snel in de wedstrijd schotelde hij Vanaken een eerste mogelijkheid voor. Geen eerbetoon in de 23ste minuut voor Sterchele, het gejuich en de vreugdekreten waren voor de tandem Sowah en Lang. Een fenomenale kruispas van Sowah bracht Lang alleen voor doel en die werkte koelbloedig af. Enig werkpuntje voor de Ghanees is zijn afwerking, hij wrong een paar wenkende mogelijkheden de nek om. Ook de andere nieuwkomer maakte een solide indruk. Hendry toonde zich secuur in de duels en was ook in de opbouw op geen foutje te betrappen. Zijn gestalte zal in de toekomst een meerwaarde zijn bij stilstaande fases. De Oostendse aanwinst Fortes verging het minder goed. Zijn debuut was nog voor de rust afgelopen nadat hij in een tijdspanne van een paar minuten twee gele kaarten opliep. Een dominant Brugge ging de rust in met een krappe voorsprong al was Gueye, voor de rest weer mopperend en vloekend als vanouds, nog erg dicht bij de gelijkmaker.

Eenrichtingsvoetbal

De numerieke meerderheid zorgde in de tweede helft voor een logisch eenrichtingsvoetbal. Het was zaak voor Club Brugge om snel die tweede treffer te scoren zodat de focus verlegd kon worden naar de partij van woensdag tegen PSG. Achter de schermen zijn ze er alvast al klaar voor, zo kreeg de perszaal een grondige upgrade. Vanaken had de boodschap van zijn coach goed begrepen en nog voor het uur lag de partij in een beslissende plooi na een knappe volley. Club creëerde nog een karrenvracht aan kansen maar verzuimde om de score stevig uit te diepen, dat zal woensdag alvast heel wat efficiënter moeten. Uiteindelijk kwam de 3-0 er toch nog via Lang. Maouassa mocht op het einde nog zijn eerste speelminuten verzamelen. Opdracht volbracht, een amusante voetbalavond voor de thuissupporters, woensdag wordt een ander paar mouwen.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol (82’ Maouassa), Nsoki, Hendry (82’ Mechele), Mata, Lang, Balanta (33’ Mbamba), Vormer (68’ Rits), Vanaken, Sowah, De Ketelaere (82’ Dost).

Opstelling Oostende: Hubert, Jäkel, Fortes, Capon, Ndicka, Batzner (76’ Patoulidis), D’Arpino (61’ Koziello), Rocha, Osifo (46’ Tanghe), Gueye (61’ Ambrose), Kvasina (76’ Atanga).

Gele kaarten: 42’ Fortes, 49’ Bätzner, 56’ Gueye, 70’ Rocha.

Rode kaarten: 45’ Fortes (2x geel).

Doelpunten: 24’ 1-0 Lang, 56’ 2-0 Vanaken, 80’ Lang.