Clement: “Scherpte van Champions League ook in competitie tonen”

Clement vond dat zijn ploeg aanvallend te ongestructureerd speelde. © BRUNO FAHY BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge blijft op achtervolgen aangewezen in de Jupiler Pro League. Het gaf een 2-0 voorsprong uit handen tegen Standard en ziet zo de kloof met leider Union groeien tot vier punten. Beide doelmannen lieten zich op negatieve wijze opmerken. De openingsgoal van Bas Dost kwam er na mistasten van Bodart. Thuisdoelman Mignolet ging ook twee keer in de fout, een zeldzaamheid van de topdoelman.

Het zag er nochtans lang goed uit voor blauw-zwart, zeker toen De Ketelaere de 2-0 liet optekenen na een schitterende knal in de bovenhoek: “Eigenlijk hadden we alles onder controle, we kregen nog een goede kans op de 3-0. Net erna krijgen we een doelpunt tegen, dat was wel een domper. De tweede helft was gewoon niet goed genoeg, ook van mezelf.” De Ketelaere was wel mild voor zijn doelman. “Ik moet daar niet over oordelen, hij weet dat zelf ook wel. Hij hield ons al vaak recht en hij zal ook nog veel punten voor ons pakken. Vandaag hebben we twee punten verloren, tegen Mechelen moeten we er gewoon weer staan.”

‘Momentum om 3-0 te maken’

Coach Philippe Clement wond zich, tegen zijn natuur in, erg op tijdens de wedstrijd. Het leverde hem bovendien een gele kaart op. “We namen de wedstrijd vanaf de eerste minuut in handen en duwden Standard achteruit. In de eerste helft gaven we geen enkele kans weg, zelfs geen gevaarlijke situatie. We scoren twee goals en hadden het momentum om er 3-0 van te maken. Dan valt de 2-1, een situatie die zelfs geen kans is. Zoiets geeft energie aan de tegenstander.” Na de strafschop had Brugge het erg moeilijk om nog kansen te creëren. Wat was het meest frustrerende voor de coach: het weggeven van de dubbele voorsprong of het gebrek aan kansen nadien? “Ik had het uiteraard liever anders gezien, hier moeten we lessen uit trekken. Zo’n goals mogen we niet slikken en we moeten ook meer kunnen forceren. Aanvallend moet er meer structuur inzitten, dat was te weinig het geval op het einde.”

Het gevolg is dat Club Brugge slechts zeven van zijn veertien wedstrijden kon winnen. Vier punten is het verschil inmiddels met leider Union. “We moeten scherper zijn in de competitie”, verduidelijkt Clement. “Het is maar weinig gebeurd dat een club drie keer na elkaar kampioen werd. De scherpte van in de Champions League moeten we ook tonen in de competitie.” Na de interlandbreak wacht Club Brugge de lastige verplaatsing naar KV Mechelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.