Clement over City: “We komen hier niet op schoolreis”

© BRUNO FAHY BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

David versus Goliath, part two. Club Brugge staat morgen voor een onmogelijke opdracht op het veld van Manchester City. In de heenwedstrijd waren de Citizens meer dan een paar maatjes te groot. Toch is Clement niet van plan om op voorhand de handdoek in de ring te werpen. “We komen hier niet op schoolreis.”

In voetbal gebeuren er als eens vaker gekke dingen maar het zou een half mirakel zijn indien Club Brugge op woensdagavond iets weet mee te grissen uit Manchester.

City-coach Guardiola was daar erg duidelijk over tijdens de persconferentie: “De wedstrijd tegen Club Brugge is belangrijker dan de wedstrijd tegen Manchester United dit weekend.” Een statement dat kan tellen. Toch gelooft Clement volop in de kansen van zijn ploeg. En ere wie ere toekomt, in het verleden deed hij dat ook al voor elke wedstrijd met glansprestaties in Real Madrid en tegen PSG tot gevolg.

“Maar de wedstrijd tegen PSG mag je niet vergelijken met dit City. De stijl is erg verschillend en ik schat City ook hoger in. Je kan tegen geen hoger niveau spelen dan tegen deze spelers. Ik ga nooit uit van een scenario waarin we geen punten pakken. Ik wil een ploeg die op het veld heel hard gaat strijden, na de wedstrijd zien we dan wel of ik daarmee tevreden kan zijn. Je kan fantastische plannen en formaties bedenken maar het zal als collectief moeten gebeuren. We moeten kwaliteit en lef aan de bal tonen, de juiste ruimtes kunnen en durven vinden.”

Zonder Balanta

Clement kan niet rekenen op de geschorste Eder Balanta en ook Mechele is onzeker na de partij op Sint-Truiden. Vooral het gemis van Balanta zal groot zijn. “De middenvelder die het meeste ballen recupereert is geschorst. We weten wat onze kwaliteiten en gebreken zijn. Morgen is het de uitdaging om zowel individueel als collectief beter te doen dan tijdens de heenwedstrijd. Tegen City verliezen was de normale gang van zaken. Morgen zullen we proberen iets te doen wat niet normaal is, maar voor de campagne verwachtten veel mensen een 0 op 18 van ons.”

Doelman Simon Mignolet speelde al een aantal keren op City. “Ik heb hier goede en minder goede herinneringen aan. Ik won er een paar keer met Liverpool, zelfs nog met Sunderland. Maar dat is het verleden, het is morgen dat telt. Het komt erop aan zo lang mogelijk de nul houden. Zij moeten winnen en dan komen er hopelijk wat meer ruimtes. Als we het lang gesloten kunnen houden, wordt het publiek nerveus. Het wordt opnieuw geen makkelijke wedstrijd maar we moeten vertrouwen hebben.”

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier