Charleroi-huurling Gaëtan Hendrickx (25) herleeft bij KV Kortrijk:“Na twee jaar bankzitten doet dit deugd”

Gaëtan Hendrickx voelt zich goed bij KV Kortrijk: “Ik heb niet te veel nagedacht en koos voor dit avontuur.”© VDB
Gaëtan Hendrickx voelt zich goed bij KV Kortrijk: “Ik heb niet te veel nagedacht en koos voor dit avontuur.”© VDB
Redactie KW

Gaëtan Hendrickx mag zichzelf weer voetballer noemen. De 25-jarige middenvelder kwam op huurbasis van Charleroi naar KV Kortrijk. “Ik moest er gewoon vertrekken, want ik zat al twee jaar op de bank. Als ik hier goed presteer, kan dat deuren openen.”

We krijgen een ontspannen Gaëtan Hendrickx aan de lijn. “Alles gaat prima met mij. Ik heb zopas een appartement gevonden en dat is toch pakken leuker om te vertoeven dan op hotel.”

KV Kortrijk daarentegen moet zich herpakken na een 0 op 6 tegen Zulte Waregem en Antwerp. “Toch ben ik nog altijd heel blij met mijn overstap naar KVK”, zegt Hendrickx. “Ik had gehoopt op meer wedstrijden. Als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat Play-off 2 weg is. Toen ik hier aankwam, had ik de ambitie om te knokken voor die top acht. Maar ik voelde dat de eerste prioriteit bij het behoud lag. Ook al is het seizoen straks misschien afgelopen na die resterende vier matchen in de reguliere competitie, het is een goede zaak dat ik vertrokken ben bij Charleroi.”

Grote jongens

Bij de Carolo’s zat Gaëtan Hendrickx op een dood spoor. “Alles is gedraaid met de komst van Belhocine. Ik had een goede voorbereiding afgewerkt. Voor de eerste match tegen AA Gent werd ik gepasseerd. De coach zei me: ik heb voor een grote speler gekozen, want Gent is een fysiek sterke ploeg . Dat was moeilijk om te accepteren. Ook nadien ben ik gaan vragen waarom ik geen kansen kreeg. Dit seizoen was dat gemakkelijk te verklaren omdat Charleroi super was begonnen. Toen het wat minder draaide, was Belhocine eerlijk. Hij zei: ik hou van grote en fysieke spelers. Ik heb je graag als mens, je maakt nooit problemen in de kleedkamer en je komt trainen met de glimlach . In januari was er interesse van KV Kortrijk. Ik heb niet te veel nagedacht en koos voor dit avontuur. Ook al was het lastig om na vijf jaar te vertrekken bij Charleroi.”

“Goede zaak dat ik vertrok bij Charleroi”

Bij de Kerels vond Hendrickx met Luka Elsner een coach die hem wel ligt. “Hij kiest voor een aanvallende ingesteldheid en heeft graag de bal. Ik had een gesprek met hem, want ik kende Elsner niet. Ik had wel al met Charleroi vriendschappelijke duels gespeeld tegen Union toen hij daar coach was. Elsner heeft goede ideeën, hij heeft alleen nog een beetje tijd nodig.”

Zaterdag trekt KV Kortrijk naar Eupen. “Ze hebben maar één puntje meer dan ons. Als we winnen, zijn we zeker van het behoud. Dan kunnen we misschien bevrijd die laatste drie matchen afwerken.”

Vader geworden

Het is maar de vraag of Hendrinckx volgend seizoen nog in het Guldensporenstadion te zien zal zijn. “Ik heb nog twee jaar contract bij Charleroi. Ik heb me voorgenomen om zo goed mogelijk te presteren en dan zien we wel welke deuren dat voor mij kan openen.”

Hendrickx wordt dit jaar 26. “Of ik droom van het buitenland? Ik ben vijf maanden geleden vader geworden. Ik ben niet meer alleen en moet mijn verantwoordelijkheid opnemen. We zien wel wat de toekomst brengt. Alles kan.” (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.