Cercle Brugge neemt nipt de maat van Kilmarnock in terugmatch en haalt derde voorronde Europa League

Kapitein Thibo Somers scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. © BELGA

Cercle Brugge heeft zich donderdagavond voor de derde voorronde van de Europa League gekwalificeerd. In zijn terugwedstrijd van de tweede voorronde versloeg Cercle in eigen huis het Schotse Kilmarnock met 1-0, nadat de heenmatch in Schotland vorige donderdag op een 1-1-gelijkspel was geëindigd.

Halverwege de eerste helft zette Thibo Somers (21′) de Vereniging op voorsprong. De Cercle-kapitein aarzelde niet na een miscommunicatie in de Schotse achterhoede op een voorzet van Abdoul Kader Ouattara en trapte het leer onhoudbaar tegen de netten.

In de openingsfase na de rust kreeg de gastheer een penalty toegekend na handspel in de zestien, maar Kevin Denkey trapte de verdubbeling van de voorsprong pal in de handen van Robby McCrorie.

Het bleef nadien spannend tot het laatste fluitsignaal, al waren de bezoekers nooit bij machte om aanspraak te maken op eventuele verlengingen.

In de derde en voorlaatste voorronde krijgt groen-zwart een dubbele confrontatie met het Noorse Molde FK voor de kiezen. Volgende donderdag reizen de Bruggelingen eerst af naar Scandinavië.