Cercle Brugge lijdt zware nederlaag tegen Wisla Krakau, maar poulefase van Conference League komt niet in gevaar

Cercle Brugge heeft donderdagavond in zijn terugmatch van de vierde en laatste voorronde in de Conference League voor eigen volk tegen Wisla Krakau zijn riante uitgangspositie niet meer uit handen gegeven. De Poolse tweedeklasser verraste met een 1-4-zege tegen een experimenteel groen-zwart, dat afgelopen donderdag zelf nog zwaar uithaalde met 1-6, waardoor de kwalificatie voor de poulefase toch een feit is.

Muslic stuurde in vergelijking met vorige week zeven nieuwe spelers de wei in. De bezoekers, die niets meer te verliezen hadden, klommen op het kwartier op voorsprong in Jan Breydel. Kapitein Alan Uryga (15.) verlengde een corner overhoeks met het hoofd in doel. Wisla begon echt te hopen toen Tamas Kiss (18.) enkele minuten later op de counter de verdubbeling van de voorsprong tegen de netten trapte. Op het halfuur voorkwam Warleson zowaar de 0-3 met zijn voet.

De Vereniging vatte de tweede helft aan met basisspelers Nazinho en Kevin Denkey. Toch was het Wisla dat met nog ruim een kwartier op de klok nog een derde keer kon scoren via de ingevallen Patryk Gogol (73.). Felipe Augusto (78.) zorgde uiteindelijk voor de verlossende 1-3, Lukasz Zwolinski (90.+4) legde de 1-4-eindstand vast in de slotseconden.

De loting voor de poulefase van het derde Europese toernooi vindt vrijdag plaats, om 14u30 in Monaco. Naast Cercle gaat ook AA Gent de trommel in. De Buffalo’s rekenden woensdag reeds af met het Servische Partizan Belgrado.