https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge leent Senna Miangue

© (Foto Cercle Brugge)
© (Foto Cercle Brugge)
Redactie KW

Groen-zwart en de Italiaanse eersteklasser Cagliari Calcio vonden een akkoord met betrekking tot de overgang van de Belgisch-Congolese verdediger Senna Miangue.

De 24-jarige voormalige jeugdinternational wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. Cercle onderhandelde ook een optie in de deal om de speler nadien definitief vast te leggen.

Miangue werd in Antwerpen geboren binnen een Belgisch-Congolees gezin. Het voetballen zit in zijn DNA, ondanks dat hij met basketbal begon. Zijn vader was tevens voetballer. Aan hem dankt hij de oorsprong van zijn naam, aangezien zijn pa een grote fan was van Ayrton Senna.

Miangue voetbalde voor Beerschot en Antwerp waar hij als spits naar een linkervleugelverdediger werd omgevormd. In 2013 maakte hij op zestienjarige leeftijd de overstap naar het buitenland, naar Internazionale in Italië. Met Inter debuteerde hij in de eerste klasse tegen Palermo. Zijn avontuur in Milaan werd echter geen succes en enkele maanden later volgde voor hem een uitleenbeurt aan Cagliari met een optie tot aankoop. Op het einde van dat seizoen verkaste hij definitief naar Sardinië. Cagliari betaalde voor zijn contract van vijf jaar ongeveer 3,5 miljoen euro. Hij kon er niet echt op een basisplaats rekenen en keerde terug naar ons land. Eerst bij Standard dat geen aankoopsom van drie miljoen euro op tafel wilde leggen en vorig seizoen bij Eupen waaraan hij tevens uitgeleend werd.

Bij de club uit de Oostkantons leken ze bij aanvang van vorig seizoen alvast zeer tevreden over de verdediger van 1m92. Naast zijn imposante lichaamsbouw had de Belgische jeugdinternational tot en met de U21 ook veel offensieve intenties. Met de Panda’s kwam hij 24 wedstrijden in actie en speelde ook centraal achterin. Hij kan ook heel goed spelen als centrale derde in een driemansdefensie.

Het ontbreekt de Belg ook niet aan snelheid en fysiek. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.