Cercle Brugge bekert met beperkte kern tegen OH Leuven

Onder meer doelman Thomas Didillon speelt morgen niet mee in het kader van de competitiematch van komende zaterdag.© VDB
Onder meer doelman Thomas Didillon speelt morgen niet mee in het kader van de competitiematch van komende zaterdag.© VDB
Redactie KW

Na het ontslag van Paul Clement als coach bij groen-zwart worden de honneurs voorlopig waargenomen door de beloftetrainers Jimmy De Wulf en Wouter Artz. In afwachting van een nieuwe hoofdcoach stelden zij binnen de technische staf de selectie samen voor de bekermatch van woensdagavond 3 februari op bezoek bij OH Leuven.

Opvallend is dat enkele spelers in vergelijking met de laatste match op STVV geen deel uitmaken van de selectie. Zij worden bewust aan de kant gehouden met het oog op de belangrijke competitiewedstrijd van zaterdag tegen KV Mechelen. Zo is doelman Didillon er niet bij, net als Bates, Pavlovic, Vanhoutte en Ugbo.

Kanouté traint opnieuw mee met de groep in de hoop hem zo vlug mogelijk fit te krijgen, Velkovski ondergaat een nieuwe scan en kan donderdag groen licht krijgen. Decostere is nog aan het revalideren. De jongelingen Cassaert en Deman maken wel deel uit van de selectie, net als aanvoerder Taravel.

Kylian Hazard

Van Kylian Hazard is er (voorlopig) geen spoor. De aanvaller werd midden januari door gewezen trainer Paul Clement in samenspraak met Cercle uit de wedstrijdselecties geweerd en was niet langer welkom op de trainingen van de A-kern. Er werd hem een gebrek aan professionalisme verweten. Hij was er niet bij tijdens de vier voorbije wedstrijden, op Antwerp en Kortrijk, thuis tegen Club Brugge en uit bij STVV.

Cercle verloor voorin aan creativiteit en balvastheid. En dat liet zich eerder al eens voelen toen Hazard in november een eerste keer dit seizoen door Clement aan de kant werd gezet. Er werd hem toen gewezen op het gebrek aan betrokkenheid of zelfs op een zekere nonchalance, die niet kon in de ogen van de coach. Hij miste toen de matchen tegen Moeskroen en KRC Genk.

Het ontslag van Clement kan misschien de deur weer openen voor Hazard , tenminste als de nieuwe hoofdcoach er hem opnieuw bij wil. Voor wat die nieuwe trainer betreft wordt er achter de schermen zeer hard gewerkt. Een naam mag ten vroegste woensdag verwacht worden. (ACR)

Dit is de 19-koppige selectie voor OH Leuven – Cercle Brugge op woensdag 3 februari om 18 uur: Warleson, Bruzzese, Vitinho, Taravel, Marcelin, Corryn, Cassaert, Biancone, Deuro, Hoggas, Dekuyper, Van Der Bruggen, Lopes Da Silva, Koshi, Hotic, Musaba, Denkey, Deman, Somers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier