Billijk 2-2-gelijkspel voor KV Kortrijk tegen Charleroi

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk leek met 2-1 te gaan winnen van Charleroi. Maar de ingevallen Gholizadeh dacht daar anders over. Net als op de vorige speeldag geven de Kerels een zege weg na een voorsprong. KVK heeft zo vijftien punten verzameld in tien wedstrijden.

KV Kortrijk-coach Luka Elsner koos voor meer stabiliteit op het middenveld. Diepe spits Alioui moest zijn plaatsje afstaan aan Radovanovic, die terugkeerde uit schorsing. Vandendriessche stond weer op het middenveld, tijdens de derby tegen Essevee opereerde de Fransman nog als centrale verdediger.

Aan de overkant koos Charleroi-trainer Edward Still ook voor één wissel. Aanvaller Nicholson kwam aan de aftrap met een masker om het gezicht te beschermen door een jukbeenbreuk. Fall zat op de bank.

Beginnen deden we met een minuut stilte. Victor Torp verloor zijn opa en daar stonden alle aanwezigen even bij stil in het Guldensporenstadion. Na een ietwat afwachtend begin en voorzichtig gesnuffel was het de thuisploeg die de eerste kans kreeg. Moreno kon aanleggen, Koffi moest zich strekken. Twee minuutjes later was daar weer Moreno, Gueye kon net niet bij de harde voorzet.

© BELGA

Op het kwartier toonden de Zebra’s zich. Morioka haalde uit, Ilic bokste het centrale schot weg. Van Cleemput trapte vanuit een schuine hoek, de KVK-goalie stond pal. En Nicholson kon trappen op aangeven van Kayembe. KVK liet zich ook zien, Gueye zette zich prima door, maar drukte af met een gekraakte poging. Palaversa zette Koffi opnieuw aan het werk.

Dat we het daarna over een vliegtuigje hadden dat het stadion passeerde, zegt veel. Na een kwartier vol amusement en kansen viel de partij even stil. Plots waren de Kerels heel dicht bij het openingsdoelpunt. Moreno knalde van buiten de zestien, de lat stond in de weg. Enkele tellen later lag de bal op de stip. Selemani trapte tegen de hand van Tchatchoua, penalty. Hij zette zélf de elfmeter om, zijn zesde goal van het seizoen. We gingen rusten met 1-0.

Invallers zorgen voor spektakel

Charleroi moest iets ondernemen om het tij te doen kantelen en om een derde nederlaag op rij te voorkomen. Zorgane werd kost na de pauze naar de kant gehaald, Gholizadeh was zijn vervanger. Hij forceerde een kansje in de zestien, maar de Iraanse international probeerde het vanuit een onmogelijke hoek. Iets voorbij het uur verstuurde Gholizadeh een prima steekpassje, Morioka legde af en Nicholson kon simpel afronden: 1-1, alles te herdoen.

Pakweg twintig minuten voor affluiten stoomde Alioui op doel af, maar Andreou stond in de weg: obstructie. De Marokkaan plaatste de vrije trap hard in de kruising: Koffi was kansloos. De honger van Alioui was nog niet gesteld: een schicht ging maar nipt over.

Alioui scoorde 2-1.
Alioui scoorde 2-1. © BELGA

Bij Charleroi wilden ze er nog iets van maken. Het moest dus snel gaan. KVK vocht voor elke morzel grond. Nicholson kreeg nog een kans, maar Ilic maakte zich goed breed. Op de daaropvolgende hoekschop tikte de Serviër met een prima reflex een kopbal van Van Cleemput van onder zijn lat.

De Carolo’s probeerden in de toegevoegde tijd nog een slotoffensief op te zetten. KVK profiteerde van de ruimte. Mbayo zette Koffi aan het werk, Alioui trof het zijnet. Nét voor affluiten dribbelde Gholizadeh zich een weg door de defensie van Kortrijk: 2-2. Net als op de vorige speeldag geeft KVK een zege weg na een voorsprong.

(Jochen Coorevits)

Doelpunten: 44’ Selemani (pen.) 1-0, 64’ Nicholson 1-1, 73’ Alioui 2-1, 90+4’ Gholizadeh 2-2

Gele kaarten: 44’ Tchatchoua, 46’ Knezevic, 71’ Andreou, 90+2’ Zedadka, 90+4’ D’Haene

KV Kortrijk: Ilic, Dewaele, Radovanovic, Sainsbury, D’Haene, Moreno (89’ Mbayo), Vandendriessche, Fixelles (83’ Kadri), Palaversa, Selemani, Gueye (70’ Alioui)

Charleroi: Koffi, Van Cleemput, Knezevic (71’ Bessile), Androu, Kayembe, Ilaimaharitra, Morioka Tchatchoua (78’ Zedadka), Zorgane (53’ Gholizadeh), Zaroury (78’ Fall), Nicholson

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.