Johan Coutereel moet onder druk van de speelsters weg bij Alveringem

Johan Coutureel moet na dit seizoen vertrekken bij VV Alveringem en is daar allerminst content mee. (Foto MG)
Redactie KW

Trainer Johan Coutereel moet na dit seizoen het damesteam van VV Alveringem verlaten. Een echte reden kreeg de coach naar eigen zeggen niet.

“Ik werd door het bestuur gecontacteerd om te praten over volgend seizoen. Op dat gesprek kreeg ik echter meteen te horen dat ze beslist hadden om een andere coach in dienst te nemen”, doet Johan Coutereel zijn relaas van de feiten. “Een uitleg heb ik nooit gekregen.”

Het waren uiteindelijk enkele speelsters die bij het bestuur gingen vragen om voor volgend seizoen naar een nieuwe trainer uit te kijken. Desondanks wil de coach wel nog het seizoen uitdoen en de resterende matchen van play-off 5 afwerken. “In deze situatie is dat uiteraard niet evident. Voor diegenen die het wel goed met me menen, wil ik er blijven voor gaan. Hoewel ik maar zelden over dezelfde basisploeg kon beschikken, hebben we er toch wekelijks het beste van gemaakt. De inzet is er zelfs nu nog steeds en dat is een teken dat de dames nog steeds respect voor me hebben. Het is jammer dat het, door toedoen van een paar enkelingen die de groep verstoren, zo moet aflopen.

Op sportief vlak hebben ze geen reden om mij te ontslaan. We wonnen al vier keer, het beste resultaat sinds het ontstaan van de club.

De 52-jarige militair uit Hoogstade betreurt de manier van werken vanuit het bestuur. “De bestuursmensen hebben geluisterd naar enkele speelsters in plaats van de volledige spelerskern aan het woord te laten. We konden dit seizoen al vier matchen winnen, het beste resultaat sinds het ontstaan van de club. Dus op sportief vlak hebben ze geen reden om me te ontslaan.”

“Dit is een mokerslag voor mij. Ik heb er nachten van wakker gelegen”, aldus een aangeslagen Coutereel. “Twee jaar heb ik met deze groep gewerkt en we hebben samen heel wat progressie gemaakt. Dit is dan ook heel moeilijk om te verwerken, zeker omdat ik het niet had verwacht. Ik stel me duizend vragen en vind het bijzonder achterbaks dat ik niets van feedback heb gekregen.”

Groep ingelicht

Vorig weekend oefenden de dames tegen Brielen. “Daar bracht ik het gros van mijn groep op de hoogte en iedereen vond het bijzonder jammer. De dames waarvan ik vermoed dat ze naar het bestuur zijn gestapt, heb ik nog niet gezien of gehoord, dus dat zegt genoeg. Ook Annelies Dequeker, die zelf in het bestuur zit, hoorde ik nog niet. Het is sowieso een vreemde situatie dat een speelster ook in het bestuur zit“, is de ontgoochelde coach sceptisch. (SB)

Voorzitter Dirk Bossuwe: “We willen Johan

niet kwetsen”

We klopten ook aan bij voorzitter Dirk Bossuwe, die ons kort te woord stond. “De dames willen een andere trainer om zo ook eens van andere trainingsoefeningen te kunnen proeven”, verklaart de voorzitter. “Johan is al twee seizoenen trainer en er zijn in die tijd al een aantal strubbelingen geweest. Daar wens ik echter niet in detail op in te gaan, want we willen Johan niet kwetsen.”

De voorzitter hoopt wel dat Coutereel het seizoen nog uitdoet. “Hij heeft zich altijd ingezet en we hopen toch op een deftige manier afscheid te kunnen nemen. Een vervanger hebben we nog niet. We zijn volop op zoek”, besluit Bossuwe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.