U13 van SK Roeselare blaast seizoen uit in Duitsland

(gf)
Redactie KW

Nadat de Roeselare U13 twee keer de nationale kwalificaties van de WM Cup overleefde, mochten de wit-zwarten zich twee weken geleden opmaken voor een trip naar onze oosterburen, waar het slotevenement van dit prestigieuze jeugdtornooi op de kalender stond.

“Een unieke ervaring”, zegt Niels Goddeeris (27), die twee jaar geleden zelf zijn schoenen aan de haak hing bij SV Moorslede en die als trainer van de U13 nu al een paar seizoenen actief is in de Roeselaarse jeugdwerking. “We hadden de deelname aan dit tornooi te danken aan onze zeges in Sint-Niklaas en in Nijlen, waar op twee willekeurige datums, tussen de competitiewedstrijden door, de regionale en de interprovinciale kwalificaties voor deze cup plaatsvonden.”

“De uiteindelijke slottweedaagse werd niet in Hannover gespeeld, zoals dat de vorige jaren bijna altijd het geval was, maar wel in Northeim, op net geen acht uur rijden van Roeselare. Ik ben blij dat we dit hebben mogen meemaken. Het was voor de meeste van mijn jongens – mezelf incluis – de eerste keer dat ze in het buitenland mochten voetballen, waardoor in feite zelfs de busrit zelf voor zowat iedereen eigenlijk al een belevenis op zich was.”

Trotse trainer

“Die verre verplaatsing en het feit dat we het in dat bewuste pinksterweekend vooral tegen ploegen moesten opnemen die al verder staan in het met elf tegen elf spelen (in Nederlands en in Duitsland zijn de competitieformats in het jeugdvoetbal niet dezelfde als in België, red.) zorgden er wel voor dat we er op het vlak van de resultaten, ook al verloren we op zaterdag bijvoorbeeld maar twee van onze vijf matchen, misschien een beetje onder de verwachtingen zijn gebleven. Het doet echter niets af aan ons seizoen. Als ik zie hoe de boys het er in Duitsland, zowel op als naast het veld, vanaf hebben gebracht, zeker als je het vergelijkt met een paar andere teams, dan kan ik niet anders dan tevreden zijn.” (SBE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier