Definitief: jeugd KV Oostende kan blijven voetballen op De Schorre

Ondanks het nakende faillissement van KV Oostende kunnen de lokale jeugdspelers blijven voetballen op sportpark De Schorre. © PR
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Ondanks het nakende faillissement van KV Oostende kunnen de lokale jeugdspelers blijven voetballen op sportpark De Schorre. Dat bevestigen zowel KVO als sportschepen Bart Plasschaert (CD&V).

Op maandag 3 juni zal KV Oostende het faillissement aanvragen. Zowel de nv, zeg maar het bedrijf achter de hoofdclub, als de vzw waaronder het jeugdvoetbal valt, houden daarbij op te bestaan. Er werd naarstig naar een oplossing gezocht voor de zowat 600 jeugdspelers van de club, die zowel competitief als recreatief in verschillende reeksen sjotten. Nog voor de maand mei om is, komt er positief nieuws: ook na het nakende faillissement van KV Oostende zal er zeker jeugdvoetbal blijven op sportpark De Schorre.

Nieuwe vzw

“Hiervoor wordt een nieuwe vzw opgericht die een doorstart voor de eigen jeugdspelers garandeert. Hier kan desgevallend ook een eerste elftal aan worden gekoppeld dat dan weliswaar in vierde provinciale zou aantreden. De komende dagen en weken wordt er echter nog verder gekeken om voor het eerste elftal een nog aantrekkelijkere nieuwe start te kunnen creëren”, laat KVO in een mededeling weten.

De nieuwe vzw wordt opgericht met steun van de drie voornaamste sponsors van de jeugd: Gino Vanderhaeghen van Noordzee Interieur, Carlo Durie van Ford Unicars en Luc Dekimpe van Schilderwerken Dekimpe. “Zij garanderen zo een zekere verderzetting van de jeugdactiviteiten”, klinkt het. “Die drie bedrijven zijn de voorbije jaren steeds trouwe commerciële partners geweest en in deze moeilijkste tijd voor de club ooit blijven ze zich engageren voor het Oostendse jeugdvoetbal. We zijn hen hier dan ook zeer dankbaar voor. Met de oprichting van deze vzw en het daaraan gekoppelde nieuwe stamnummer garanderen we dat er sowieso een plan is om een club te hebben om de jeugdspelers in te huisvesten. Mocht er in de tussentijd nog een interessantere oplossing uit de bus komen voor de eerste ploeg, dan kunnen we nog zien om aan te sluiten bij dat project. Maar intussen hebben we wel al de garantie dat er ook volgend seizoen jeugdvoetbal is op De Schorre voor onze spelers. Dat was vanuit het jeugdbestuur de absolute prioriteit.”

Schepen van Sport Bart Plasschaert bevestigt. “We hebben als stadsbestuur steeds alle communicatielijnen open gehouden. Het was belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen naar alle jeugdspelers en hun familie, want nu al leggen veel gezinnen de vrijetijdspuzzel. Naar organisatie en planning om velden en accommodatie toe te wijzen, was klaarheid scheppen eveneens noodzakelijk.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier