Geen versterkingen bij KVP Gits (4A)

Geen inkomende transfers bij KVP Gits. T2 Thijs Handsaeme, T1 Ringo Taillieu, keepertrainer Davy Vandenbroucke en T3 Michiel Moeyaert blijven op post. (foto JT)
Redactie KW

KVP Gits hoopte vorig seizoen de degradatie naar vierde provinciale ongedaan te maken, maar het welgekende virus gooide roet in het eten. Ook zonder inkomende transfers blijft de doelstelling behouden: terugkeren naar derde provinciale. “Met Robin Degrande en Robin Depicker, die gestopt zijn vanwege werkomstandigheden, verlies ik eigenlijk twee basisspelers”, zegt coach Ringo Taillieu. “Maar we beschikken over een ruime kern en we gaan dat intern proberen op te vangen.”

De Patronaatsjongens zijn alvast klaar voor het nieuwe seizoen, want ze zijn al een tijdje aan het trainen. “Van begin mei tot halverwege juni hebben we al een zestal weken getraind. Daarna volgde een kleine maand rust en sinds zondag 11 juli staan we weer op het trainingsveld. We blijven in vierde provinciale A, maar er zitten wel een viertal andere ploegen in onze reeks, in vergelijking met vorig jaar. Onze ambitie is duidelijk: promoveren naar derde.”

“De manier doet er niet toe, liefst met een titel natuurlijk, maar als het via de eindronde moet, is dat even goed. De titelfavorieten zijn wat mij betreft dezelfde ploegen als vorig jaar: Ichtegem, Koksijde Oostduinkerke en Zarren. Afwachten ook wat Jonkershove zal brengen; dat zat aanvankelijk in derde, maar is inmiddels opnieuw gestart in vierde.”

Starten met twee zeges

KVP Gits start tegen Koekelare B en Nieuwkapelle. “Op papier een doenbare start. Het doel is om met twee zeges uit te pakken, en zo een ideale start te nemen. Om ons goed voor te bereiden, spelen we net als ieder jaar tegen een aantal naburige ploegen, zoals Ardooie, Lichtervelde en Passendale. In de beker kregen we ook een rasechte derby, tegen Eendracht Hooglede.

Die wedstrijd kwam echter vroeg in de voorbereiding, waardoor ik zeker nog niet met mijn typeploeg speelde. Ik zou liever de eerste competitiewedstrijd winnen dan de bekerderby. We beschikken nu overigens ook over verlichting op het eerste veld, en het is de bedoeling om toch een zes à zeven keer op zaterdagavond te spelen; mijn spelersgroep is daar alvast voor te vinden.”

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier