Geen Mechele en De Ketelaere in EK-selectie, wel Vanaken

Hans Vanaken, die zondag nog scoorde, zit in de EK-selectie van Roberto Martinez.© Belga
Hans Vanaken, die zondag nog scoorde, zit in de EK-selectie van Roberto Martinez.© Belga

Brandon Mechele en Charles De Ketelaere staan op de reservenlijst voor het EK voetbal. Hans Vanaken, ook Club Brugge, zit wel bij de selectie van 26 spelers, net als zijn teamgenoot en vaste waarde Simon Mignolet. Tijdens een digitaal persmoment in de gebouwen van het nationaal oefencentrum in Tubeke maakte bondscoach Roberto Martinez zijn EK-selectie bekend.

Bondscoach Roberto Martinez heeft maandagmiddag in de gebouwen van het nationaal oefencentrum in Tubeke zijn 26-koppige selectie voor het EK voetbal (11 juni – 11 juli) bekendgemaakt. Daarnaast is er een reservenlijst van 11 spelers die zich stand-by moeten houden om eventuele blessures op te vangen.

De opvallendste namen op de lijst van 26 zijn die van derde doelman Matz Sels als vervanger van Koen Casteels, Nacer Chadli en Club Brugge-speler Hans Vanaken. Ook Axel Witsel is er, zoals op voorhand werd aangekondigd, bij.

Alle namen

De 26 namen op een rij: doelmannen Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Matz Sels; verdedigers Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Jason Denayer en Dedryck Boyata; op het middenveld Axel Witsel, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Kevin De Bruyne, Thomas Meunier, Timothy Castagne, Thorgan Hazard, Yannick Carrasco, Dennis Praet, Hans Vanaken en Nacer Chadli; aanvallers Eden Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Michy Batshuayi, Leandro Trossard, Jérémy Doku en Christian Benteke.

Op de reservenlijst staan Thomas Kaminski, Alexis Saelemaekers, Albert Sambi Lokonga, Bryan Heynen, Thomas Foket, Adnan Januzaj, Brandon Mechele, Jordan Lukaku, Zinho Vanheusden, Yari Verschaeren en Charles De Ketelaere.

Opener op 12 juni

Over twee weken blazen de Duivels verzamelen in Tubeke, ook tijdens het EK hun uitvalsbasis, voor de start van de voorbereiding. Nadien volgen nog twee oefeninterlands in eigen huis, tegen Griekenland (3 juni) en vicewereldkampioen Kroatië (6 juni).

De Rode Duivels zijn op het EK ingedeeld in groep B. De Belgen openen hun toernooi op 12 juni in Sint-Petersburg tegen Rusland. Daarna spelen ze op 17 juni in Kopenhagen tegen Denemarken en op 21 juni, opnieuw in Sint-Petersburg, tegen Finland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier