Geen competitievoetbal meer voor de Elitejeugd tot en met de U16

Redactie KW

Naar aanleiding van de vergadering van de Crisiscel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft het management van de Pro League beslist om een definitieve stopzetting in te voeren van de Elite jeugdcompetities voor dit seizoen tot en met de U16.

De competitie bij de Elite U18 wordt verder onderbroken tot en met 1 maart. Alle vriendschappelijke wedstrijden voor Elite jeugd zijn tot nader order verbonden. De U21 competitie wordt dan weer verder onderbroken tot eveneens 1 maart. Vriendschappelijke wedstrijden van de U21 zijn tot die datum toegestaan, indien de spelers van de betrokken clubs onderworpen zijn aan het protocol. Een definitieve beslissing omtrent een eventuele verderzetting of een definitieve stopzetting van de Elite U18 en U21 competities zal worden genomen door de Raad van Bestuur van de Pro League van 16 februari.

Naast Cercle, Club Brugge en Zulte-Waregem maken de volgende ploegen deel uit van Eite 1: RSC Anderlecht, Sporting Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard, KV Mechelen, STVV en Westerlo.

In Elite 2 voetballen KV Oostende, KV Kortrijk Seraing, Beerschot, KAS Eupen, R. Antwerp FC, Moeskroen, Waasland- Beveren, SK Lommel, Union, RWDM en KMSK Deinze.

Naar aanleiding van een akkoord van de ministers van Jeugd en Sport van de verschillende regeringen over buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren dringen zich een paar wijzigingen op met betrekking tot de trainingen van de jeugdspelers.

Vanaf U14 tot en met U18 mag er getraind worden in bubbels van maximum tien spelers. Een nieuw perspectief is dat, want sinds eind oktober van vorig jaar mocht enkel getraind worden in groepjes van vier. Vanaf de U8 tot en met U13 is er een belangrijke wijziging. Er dient ook hier steeds in bubbels van maximum tien spelers getraind te worden. Voordien was er voor deze leeftijdscategorieën geen enkele beperking. Voorts is er een beperking van slechts één activiteit per week en is het voor die jongeren dus verboden om buiten de voetbaltraining een andere activiteit uit te voeren.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier