Fout van Mechele komt Club Brugge duur te staan tegen Charleroi

De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen was opnieuw een opdoffer voor Club Brugge. Blauw-zwart had meer goede wil dan in de verloren bekerfinale tegen Antwerp van vorige week, maar Clement kreeg de machine nog niet in gang tegen het sterke blok van Charleroi. Mechele gaf de 0-1 cadeau aan Morioka.

Shamar Nicholson, Guillaume Gillet en Federico Ricca in duel. BELGA © belga

Het voetbalseizoen 2020-2021 werd afgetrapt met een heuse topper. Club Brugge en Charleroi, de landskampioen en de derde van vorig seizoen, keken elkaar in de ogen.

Blauw-zwart moest zich herpakken na de verloren bekerfinale van vorige week. Een zege kon de teleurstelling van de gemiste dubbel doorspoelen. Clement hield voor het overgrote deel vast aan zijn basisopstelling van de bekerfinale. Enkel het spitsenduo Okereke-De Ketelaere moest plaats ruimen voor het duo Badji-Dennis. De Brugse trainer blijft maar zoeken naar de beste combinatie.

Charleroi moest het zonder Rezaei stellen. De spits wordt gehuurd van Club Brugge dat nog een deel van zijn salaris betaalt. Nicholson was de aanvaller van dienst. Nieuwkomer en ervaren rot Guillaume Gillet stond meteen aan de aftrap bij de Carolo’s.

Debutant Badji

De temperaturen in een leeg Jan Breydel laaiden op tot 36 graden. Gelukkig voor de spelers zat de zon verstopt achter de wolken. De Bruggeling trokken zich er aanvankelijk alleszins niks van aan en startten met meer grinta dan de week voordien. Debutant Badji toonde zich met een goede start. De Senegalees was aanwezig voorin, won veel luchtduels en zorgde voor gevaar. Al na 4 minuten was hij daar een eerste keer. Vanaken stuurde de Senegalees diep, Penneteau had een goede redding in huis. Na een halfuur zakte Badji wel weg, net zoals de rest van blauw-zwart.

Ook Mata toonde zich na zijn off day vorige week, Deli daarentegen moest na twintig minuten geblesseerd het veld verlaten. Aanvallend zorgde Mata samen met Dennis het eerste halfuur geregeld voor dreiging op rechts. Op het halfuur moest Penneteau uitpakken met een save op een schot van Dennis. De Nigeriaan kreeg kort nadien een nieuwe kans in de rechthoek, maar twijfelde te lang tussen eigen succes of het leer afgeven. Dennis dus weer hervallen in oude gewoontes.

Youssouph Badji. BELGA
Youssouph Badji. BELGA© BELGA

De druk nam richting rust wel af. Net voor rust was Charleroi daar een eerste keer. De Carolo’s profiteerden van het wegzakken van Club Brugge. Fall met een reuzekans, maar Mignolet met een uitstekende reflex. Na rust waren de Zebra’s opnieuw gevaarlijk. Gholizadeh kapte net iets te veel om Mignolet te verschalken.

Mechele met dure fout

Club kreeg de machine maar niet in gang. Blauw-zwart wilde wel, maar die laatste pass ontbrak tegen het moeilijk uit verband te spelen blok van Charleroi. Op het uur was het opnieuw Charleroi met een goede kans. Dessoleil met harde kopbal op een corner, net naast.

Met nog iets meer dan tien minuten op de klok vond Mechele het tijd voor een cadeau. De verdediger passte de bal pardoes in de voeten van Morioka. Die stevende alleen op Mignolet af en legde de bal binnen. 0-1 voor de bezoekers. Club probeerde daarna wel, maar kwam niet meer tot scoren. Opnieuw een opdoffer dus voor de troepen van Clement. Geen bekerwinst en ook geen blitzstart in de competitie.

Reactie Philippe Clement: “Wat een opdoffer”

“Dit verlies komt hard aan. Zeker omdat het de tweede keer op een rij is. Al is er wel een groot verschil met de bekerwedstrijd van vorige week. Nu zaten we mentaal vanaf minuut 1 in de match. Ik heb ons vorig seizoen tegen Charleroi trouwens niet beter zien spelen dan nu.We hadden meer kansen en meer balbezit, alleen maken we het niet af. Het tegendoelpunt is onze eigen schuld. Mechele speelde voor de rest wel een goede wedstrijd. We zijn nog niet in onze beste vorm wat logisch is op dit moment in het seizoen. Bovendien was het warm, wat meer energie vraagt van de spelers. We zijn wel de hele wedstrijd blijven proberen, al was de tweede helft iets minder. Badji heeft gebracht wat ik van hem verwachtte en Dennis zit met zijn gedachten weer in Brugge. Maar dit is een opdoffer. We moeten gewoon de volgende wedstrijd winnen, dan komt het wel goed.”

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol (81′ De Ketelaere), Balanta, Diatta, Deli (19′ Ricca), Vanaken, Vormer, Badji, Mechele, Mata, Dennis (83′ Schrijvers)

Opstelling Charleroi: Pennetau, Busi, Gholizadeh, Kayembe, Nicholson, Willems, Dessoleil, Ilaimaharitra (82′ Ribeiro Costa), Fall, Gillet, Morioka

Gele kaarten: 17′ Ilaimaharitra, 34′ Busi, 42′ Sobol, 53′ Dennis, 63′ Willems

Doelpunten: 78′ Morioka

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.