Essevee is beter dan iedereen dacht

© belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Thuisverlies tegen KV Mechelen, dat was schrikken. En dan weggespeeld op Standard, 4-0, dat was slikken. Essevee stond toch weer niet zó’n seizoen te wachten?

Zó’n seizoen: zoals vorige twee armzalige, twee keer dreigde even zelfs degradatie. Francky Dury hád nu eens zelf de transfers mogen bepalen… Maar Harbaoui en Bongonda weg, Govea niet zo goed als iedereen dacht, Bossut niet meer goed genoeg, De fauw en Deschacht te oud … als dat maar goed afloopt, klonk al door. Want Essevee stond met de verplaatsing naar Genk voor een 0 op 9.

Neen, Essevee telt na een verrassende 0-2 zege in Limburg 3 op 9 en kan met een thuiszege tegen Charleroi komende maandag al meteen naar de linkerkolom springen. Waar het thuishoort. Want niet alleen is de ploeg van Francky Dury, die naar eigen zelf nooit twijfelde, plots wakker geschoten, Zulte Waregem zette, geholpen door een vroege goal én een zwak Genk, een uitstekende prestatie neer. Essevee hield niet alleen de landskampioen een hele match onder controle, het schakelde prima, had nog meer kunnen scoren ook.

Essevee is beter dan iedereen dacht
© BELGA

Maar wat het meest geruststellende was: plots bleek er veel meer kwaliteit dan velen afgelopen weken dachten. Het gaat maar om 90 minuten natuurlijk, maar dit was wat men noemt wel een referentiematch. Hoe talentvol Bansen en Bostyn ook zijn, Bossut is wél nog goed genoeg, hield drie keer zijn ploeg overeind, is een zekerheid. En centraal achterin de jonge aanwinst Humphreys naast de stokoude aanwinst Deschacht, dat werkt. Laat die andere ouwe, De fauw, maar op de rechtsachter, doet hij al 37 jaar goed. En in de Luminus Arena bleek meteen ook dat het duo Seck-Govea op het middenveld alle krediet verdient. Als werkpaard Bjordal, waar ook zo lang was aan getwijfeld, nu ook al gaat scoren…

Maar het beste nieuws was dat Essevee voorin met Lardin en Berahino dan toch weer een uitstekend aanvalsduo heeft, het is niet langer wachten om Oberlin te wegen. Cyle Lardin maakte zich voorin constant aanspeelbaar, hield de bal goed bij, toonde kracht en goede voetjes. En zelfs al zit Berahino, al meteen scorend en hij had er twéé moeten maken, nog even van zijn beste vorm: als Dury op zijn Dury’s greep houdt op de balorige gevallen ster van de Premier League, dan wacht dit seizoen nog veel moois aan de Gaverbeek. Het is nu uitkijken naar bevestiging, maar Essevee is wakker geschoten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.