Eric Verstraete (59) volgend seizoen nieuwe trainer van KSC Oostrozebeke

Redactie KW

Het bestuur van KSC Oostrozebeke bereikte gisterenavond een akkoord met Eric Verstraete (59) uit Ingelmunster.

“Eric Verstraete zat in een shortlist met drie uitstekende trainers“, zegt voorzitter Jean-Marie Bonte. “Het ging tussen Wesley Samyn (ex-E. Hooglede) en Nico Vandecaveye (ex-SC. Zonnebeke). Verstraete volgt Geert Vandevijvere op, die in januari zelf zijn ontslag aanbood na de nederlaag op FC Lichtervelde. Geert Vandevijvere gaat opnieuw aan de slag bij reeksgenoot SV Kortrijk.”

“Opnieuw naar hoogste regionen”

“We kozen uiteindelijk voor Eric Verstraete omdat hij uitstekende resultaten kent. Ook heeft hij een aardig palmares: titels en eindrondes met VK Kachtem, Dosko Kanegem, KSV Pittem… Bovendien kent hij onze reeks door en door,” zegt de voorzitter. “We willen opnieuw voor continuïteit gaan. De laatste twee seizoenen ging het wat bergaf en was het flirten met de degradatiezone. Daar willen we nu komaf mee maken. We willen ons weer in de hoogste regionen begeven.”

De nieuwe trainer Eric Verstraete was 25 jaar als speler actief bij o.a. H0 Wingene en Ingelmunster. Hij bouwde nadien een 25-jarige succesvolle trainersloopbaan op. Hij was zes seizoenen aan de slag bij VK Kachtem in twee periodes van drie jaar.

Diederik Hasebrouck als T2

Ook was hij coach beloften (2000-2001) onder Paul Put bij het toenmalig KSV Ingelmunster, dat toen in tweede nationale speelde. De laatste zeven seizoenen was Eric Verstraete aan de slag bij KSV Pittem. Dit seizoen leerde hij er de omgekeerde kant van de medaille kennen. Hij kreeg de ploeg niet op de rails en stapte bij de start van de derde periode in 2018 op.

T2 Steve Devlaminck, die overnam tijdens het seizoen, trekt als T2 naar kampioen RC Bissegem. RC Bissegem komt volgend seizoen in tweede provinciale uit. Eric Verstraete krijgt beloftecoach Diederik Haesebrouck uit het eigen huis als T2 naast zich.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.