Eén Clubsupporter gerechtelijk aangehouden in Brussel

© BELGA
Redactie KW

Naar aanleiding van de finale van de Cofidis Cup in het Koning Boudewijnstadion zijn zondag 29 voetbalsupporters administratief aangehouden en één gerechtelijk.

Dat meldt de Brusselse lokale politie. Het overgrote deel van de arrestaties vond al zondagmiddag plaats, in de omgeving van de Beurs en het Sint-Katelijneplein in hartje Brussel. Later werd nog één supporter opgepakt aan het stadion zelf.

Supporters van Club Brugge waren zondagnamiddag al enkele uren aanwezig aan de Beurs, pal in het centrum van de stad. Toen supporters van Anderlecht ook naar de Beurs wilden afzakken, vroeg de politie hen er niet te verzamelen om geen incidenten op te wekken. Het merendeel van de Anderlechtse supporters ging in op de vraag van de politie en trok naar het Koning Boudewijnstadion op de Heizelvlakte. Maar twintig RSCA-supporters en acht supporters van de Nederlandse club ADO Den Haag, die de Anderlechtsupporters kwamen steunen, gaven geen gehoor aan de oproep van de politie en werden administratief aangehouden.

Slagen en verwondingen

Even verderop, in de Jules Van Praetstraat, werd een Club Brugge-supporter die slagen en verwondingen zou toegediend hebben aan agenten, gerechtelijk aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket. Een tweede Club Brugge-supporter werd later nog administratief aangehouden aan het Koning Boudewijnstadion.

Volgens de politie is het in het metrostation Bockstael ook tot een korte confrontatie gekomen tussen supporters van Anderlecht en Club Brugge maar toen de politie er aankwam, waren er geen vechtersbazen meer te merken en waren er ook geen gewonden achtergebleven.

(Belga)