Dosko Sint-Kruis B wint Provincial Garrincha Cup in Assebroek

Redactie KW

Dosko Sint-Kruis B heeft in de voormalige busstelplaats in Assebroek de ‘Provincial Garrincha Cup’ gewonnen.

Een dag nadat nationale teams de Garincha Boxing Day Cup betwist hadden, was het de beurt aan achttien provinciale teams op de ‘Provincial Garrincha Cup’.

Zij moesten in de groepsfase met zes teams in drie poules vijf wedstrijden spelen. FC Veldegem behaalde in groep A met een knappe 15 op 15 als enige het maximum van de punten of maar liefst acht punten meer dan HO Oedelem en SVD Kortemark die samen de tweede plaats deelden. In groep B eindigde FC Kleit na vier winstpartijen als eerste voor KSV Oostkamp en K Excelsior Zedelgem.

In Groep C snoepte Dosko Sint-Kruis B in een onderling duel met 1-4 de eerste plaats af van KFC Varsenare. Deze ploegen, met uitzondering van Kortemark dat voor Eendracht De Haan als betere derde plaats moest ruimen, mochten zich voor de kwartfinales opmaken. In de daaropvolgende finales klopte Zedelgem met een golden goal in de verlenging Varsenare. De Haan verloor van Dosko Sint-Kruis B met 1-3. In de finale was Sint-Kruis B het sterkst. Het versloeg Zedelgem met 4-2. Varsenare eindigde als derde nadat het De Haan opzij zette met 3-2.

Dosko Sint-Kruis B volgt in de erelijst VV Westkapelle op.

(ACR – foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.