https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dirk-Jan Dewaegemaeker (KSKV Zwevezele) blijft ondanks leidersplaats met de voetjes op de grond

Dirk-Jan Dewaegemaeker is complementair met spitsbroeder Stan Braem. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Het was een leuke voetbalnamiddag in de Kasteelstraat. KSKV Zwevezele A hakte met een 8-0-monsterscore KVK Westhoek in de pan. Daarmee komt het team van trainer Hans Cornelis aan de leiding in tweede afdeling.

Spits Dirk-Jan Dewaegemaeker blijft er rustig bij. “Samen met Stan Braem scoorden we vijf keer”, zegt de 22-jarige Lauwenaar, die aan zijn tweede seizoen bij KSKV bezig is. “Deze zege is niet alleen onze verdienste, maar van de hele ploeg en dat deed veel deugd. We speelden vanuit een goede organisatie en hadden ook de tweede helft tegen Petegem in het achterhoofd. Toen gingen we mee in het spel van de opponent en verloren we twee punten. Waar we toen vergaten met een derde doelpunt de klus te klaren, deden we dat nu wel.”

“Het is een publiek geheim dat onze voorzitter ambitie heeft, maar dat zit niet in ons hoofd. We blijven met de voetjes op de grond en bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Neem nu de match van morgen in Oudenaarde. Daarin moeten we uitgaan van ons eigen spel en alle kansen benutten. De nul houden zal belangrijk zijn en daar focussen we op. Stan en ikzelf zullen voorin ons best doen. Samen scoorden we al 14 keer, dankzij de goede aanvoer vanuit het midden.”

(WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.