Dennis van Wijk moet Cercle in eerste klasse houden

© VDB
Redactie KW

Cercle Brugge neemt afscheid van Arnar Vidarsson en verwelkomt oude bekende Dennis van Wijk.

Zoals verwacht nam Cercle Brugge afscheid van zijn T1 Arnar Vidarsson. De Vereniging verving hem woensdag door Dennis van Wijk.

Dennis van Wijk neemt over en moet Cercle Brugge klaarstomen voor play-off III en de eindronde. De Nederlander, die Cercle al coachte tussen 1998 en 2002, kent de Vereniging goed en heeft de nodige ervaring met play-offs en eindrondes.

Rechtszaak rond opzegvergoeding

Dennis van Wijk kiest Cercle voor een oude bekende. Maar ook voor iemand die ooit nog een rechtszaak aanspande tegen de Vereniging.

In 1998 belandde Dennis van Wijk bij Cercle Brugge, toen nog een tweedeklasser. Hij kwam in november over van provincialer Blankenberge en nam over van Ronny Desmedt, die wel nog T2 bleef. Van Wijk loodste Cercle Brugge uiteindelijk naar een veilige haven. De volgende drie seizoenen bleef hij bij Cercle en telkens deed hij net iets beter : achtereenvolgens achtste, zevende en zesde. Dat laatste jaar, het seizoen 2001-2002, behaalde hij ook de eindronde. Uiteindelijk was Bergen de beste in een groep met Cercle, Ingelmunster en Heusden-Zolder. Van Wijk eindrondespecialist ? Niet bij Cercle blijkbaar.

De liefde tussen Cercle Brugge en Dennis van Wijk was bekoeld. Van Wijk werd aan de kant geschoven en die spande prompt een rechtszaak aan voor een dispuut over de opzegvergoeding. Voorzitter was toen trouwens… Frans Schotte. Enkele jaren later ontmoetten de twee elkaar in een match tussen Roeselare en Cercle, Van Wijk weigerde de hand van Schotte. “Ik vond dat spijtig, maar ik heb het hem vergeven”, zalfde Schotte toen.

Nu ontmoeten de twee elkaar dus opnieuw. En opvallend : T2 is nu Jerko Tipuric. Dat is de man die ooit hoofdtrainer was bij Cercle, maar dan als opvolger van… Dennis van Wijk.

(OVG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.