De Brugse stadsderby verdeelt (ook bij Jong Male)

Wouter Desot en Robbe Van Houcke.
Redactie KW

Clubsupporters die een groen shirt moeten dragen, bij Jong Male VV is dat het geval. Of toch bij Wouter Desot. “Maar blauw-zwart blijft in mijn hart.” Ploegmaat en kapitein Robbe Van Houcke draagt dan weer de groen-zwarte kleuren in het hart.

Wouter Desot

Wouter Desot amuseert zich bij derdeprovincialer Jong Male VV en hoopt met zijn ploeg op een stek in de eerste kolom. Als supporter van Club Brugge hunkert hij naar een tweede titel op rij. “Vanaf mijn prille kinderjaren was ik fan van de grootste ploeg van ‘t stad Brugge. Ik kreeg Club Brugge nochtans niet met de paplepel mee van thuis uit, maar altijd nam ik een voorbeeld aan die schitterende profs. Vroeger was ik niet weg te slaan uit het stadion. Nu is dat veel minder omdat ik alle prioriteit geef aan mijn eigen carrière. De Champions League was mijn geliefkoosde passie en nu nog volg ik alle Europese matchen op de voet. Club voetbalt meestal denderend en we winnen ook als we slecht spelen. Tegen Lokeren bijvoorbeeld ging het niet zo gemakkelijk, al sprokkelden we toch de drie punten. Wat Club zal doen tegen Cercle Brugge? Winnen hoop ik, al heb ik niets tegen de vereniging hé, integendeel. Als Cercle een goede prestatie aflevert dan kan ik dat meteen toegeven. Ik draag trouwens wekelijks een groen shirt, de kleuren van Male. Maar Club blijft de ploeg van mijn hart.”

Robbe Van Houcke

Robbe Van Houcke is kapitein van Jong Male en speelde vorig weekend nog gelijk op bezoek bij KDC Ruddervoorde. Zijn Cercle-hart verstopt hij voor niemand. “Mijn mama werkte vroeger bij de kinesist van Cercle Brugge, bij de beloften en de jeugdwerking. Zij nam me altijd mee naar de matchen van de vereniging en leerde me de spelers kennen. Later bleef ik gaan om te supporteren voor Cercle Brugge, samen met een bende toffe vrienden. Mijn beide opa’s opteren eerder voor Club Brugge, we keuvelen soms heerlijk over onze passie, maar ik draag Cercle toch hoog in het vaandel. Ik bezit zelfs een abonnement en ga altijd naar te thuismatchen, tenminste als ik zelf niet moet voetballen. Zelfs op verplaatsing vergezel ik mijn geliefkoosde team. Tegen Club Brugge? We zullen sterk presteren en winnen hé. Club moet toch een keer verliezen, en wees gerust dat allen die Cercle liefhebben staan te popelen. Zaterdagavond wordt een hoogdag, zondag ook: dan kom ikzelf in actie met Jong Male tegen KSV Nieuwpoort. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Cercle zal stunten, wij langs de Brieversweg evenzeer.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.