Davy Ducatteeuw met KFC Lendelede (3C) tegen ex-ploeg Dosko: “Alle spelers zullen een tandje moeten bijsteken”

Davy Ducatteeuw: “Het zijn de punten die tellen en een punt of drie punten pakken zou ons deugd doen.” (foto RV)
Redactie KW

KFC Lendelede (3C) beleeft met 6 op 15 niet de gehoopte competitiestart. Komende zaterdag speelt Lendelede tegen Dosko Beveren en voormalig KFCL-speler Yentl Tanghe. T2 Davy Ducatteeuw was er nog actief als speler.

“Ondanks de goede voorbereiding beginnen we met 6 op 15 aan de competitie. Niet meteen de gehoopte start”, opent de 35-jarige trainer van Lendelede Davy Ducatteeuw. “We wisten wel op voorhand dat we een moeilijke start zouden hebben. Het was geen makkelijk programma met onder andere Ingelmunster, maar we moesten toch al drie punten meer gehad hebben”, meent de trainer.

“In derde provinciale is er een ijzersterke mentaliteit nodig, want het is een moeilijke reeks waar iedereen aan elkaar gewaagd is. Er is veel kwaliteit aanwezig en iedere week zitten er wel wat vreemde uitslagen bij. Het is belangrijk om goed voetbal te brengen en om met de juiste ingesteldheid op het veld te staan.”

Komend weekend speelt Lendelede tegen Dosko Beveren, waar Ducatteeuw zelf nog gespeeld heeft. “Daarom volg ik ze nog goed op. Ik weet dat we ons kunnen verwachten aan een goede tegenstander, met heel wat kwaliteit in de ploeg. Yentl Tanghe, die jaren bij Lendelede heeft gespeeld, is er nu actief. Ook hun keeper is moeilijk te kloppen. Als we punten willen rapen, zullen we niet aan honderd, maar aan tweehonderd procent moeten spelen.”

Oude bekenden

“Uiteraard is het een match waar ik naar uitkijk, aangezien ik wellicht heel wat oude bekenden ga terugzien. Dat is altijd leuk, maar op zich is de match daarom niet belangrijker. Het zijn de punten die tellen en een punt of drie punten pakken zou ons deugd doen. Dat ik de ploeg al wat ken, zal niet zo’n grote impact hebben. Het is meestal zo dat we onze tegenstanders vooraf al eens aan het werk zien. Uiteindelijk moeten de spelers op het veld het waarmaken en dat kan van veel zaken afhangen. Een mindere dag hebben of instructies niet volgen bijvoorbeeld.”

“Bij Lendelede is het altijd de ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen en om een plek in de eindronde te bemachtigen. Met 6 op 15 beseffen de spelers ook wel dat het niet voldoende is en dat we een tandje zullen moeten bijsteken. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk aansluiten met drie punten en eens een reeks neerzetten. Momenteel hebben we ook een aantal lichte blessures in de ploeg, maar we verwachten enkele van de jongens gauw terug.”

Trainerswissel

Ondertussen voltrok zich bij KFC Lendelede ook een trainerswissel. T1 Kurt Rogge kiest voor het project van KZ Dentergem, zijn plaats wordt bij KFCL voorlopig ingenomen door Kurt Vansteenkiste. Kandidaten T1 mogen Kurt contacteren op 0498 33 79 93.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier