Couckenbak in Oostende: KVO klopt Anderlecht met 2-0

Antonio Milic scoort © BELGA
Olivier Volckaert

KV Oostende heeft nu al zijn revanche beet op zijn afscheidnemend voorzitter Marc Coucke (die overigens afwezig was). Het klopte Anderlecht met 2-0, de fans zongen met veel plezier ‘het is weer Couckenbak’.

Niet in de tribune: Marc Coucke. De huidige voorzitter van KV Oostende en toekomstige voorzitter van Anderlecht zat in Dubai. Wel aanwezig: de toekomstige KVO-voorzitter Peter Callant. En die zag een optreden van Sébastien Dewaele van Preuteleute voor de match. Die zong speciaal voor Marc Coucke ‘pak je zak en go weg’, de thuisfans brulden mee.

De match dan. Anderlecht speelde in het matchbegin met flanellen benen. Oostende moest niet eens fantastisch spelen om 2-0 voor te komen. Eerst knikte Leander Dendoncker ongelukkig een bal in eigen doel en iets later knalde Antonio Milic, onlangs nog gelinkt aan Anderlecht, na een scrimmage de 2-0 binnen. De match was toen nog maar 15 minuten ver. Anderlecht maakte geen goeie indruk en mocht zelfs van geluk spreken dat het bij 2-0 bleef. Zivkovic kreeg nog een mogelijkheid, maar hij gaf de bal slordig af.

Anderlecht probeerde het in de tweede helft met Teodorczyk en Amuzu, maar verder dan steriele druk kwam het niet. KVO leunde naar achter en probeerde te counteren. Oostende had geluk toen Kenny Saief met een vrijschop de lat trof, maar had iets later pech toen Canesin alleen voor een gapende doelmond miste. De match was echter gespeeld toen Leander Dendoncker rood kreeg nadat hij afgetroefd werd op snelheid door Zivkovic en die onderuit haalde. Anderlecht drong niet meer, de Oostendse fans zongen voor de laatste keer ‘het is weer Couckenbak’.

Door deze zege is KVO bijna mathematisch zeker van het behoud. Voor Marc Coucke werd het een dure avond. Hij beloofde de KVO-spelers een dubbele winstpremie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.