Contract Kurt Bataille wordt niet verlengd bij KSKV Zwevezele

Kurt Bataille zal twee seizoenen bij KSKV Zwevezele actief geweest zijn. © VDB
Redactie KW

Kurt Bataille (49) zal volgend seizoen geen trainer meer zijn bij KSKV Zwevezele. Hij kreeg te horen dat zijn contract niet verlengd zal worden. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. Maar aan kandidaten om deze ambitieuze club te leiden waarschijnlijk geen gebrek.

Kurt Bataille werd twee jaar geleden trainer van KSKV Zwevezele. De ploeg van voorzitter Paul Degroote zag zijn opmars gestuit in eerste provinciale en toen het maar niet wilde lukken om kampioen te spelen werd Henk Houwaart bedankt voor bewezen diensten en mocht Kurt Bataille in het seizoen 2017-2018 een gooi doen naar de titel.

Dat lukte ook wonderwel. Zwevezele werd met een straat voorsprong kampioen en promoveerde naar derde amateurklasse. En daarin ging de club dit seizoen voortvarend van start. Het pakte de eerste periode (met 20 op 30) en verzekerde zich zo al van de eindronde. De tweede periode (12 op 30) was een stuk minder, ondertussen zette Zwevezele de derde periode al in met een negen op negen.

Kurt Bataille is de vader van Niels, die ook bij Zwevezele voetbalt en van Jelle, die in de A-kern van eersteklasser KV Oostende meedraait.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.