Club-spelers genieten met volle teugen van stuntzege: “Wie had dit verwacht?”

© (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge stuntte dinsdagavond met een 1-2 zege bij RB Leipzig op de tweede speeldag van de groepsfase van de Champions League. Na afloop was de vreugde groot bij de Brugse spelersgroep. “Dit is ongelooflijk”, klonk het in koor.

Hans Vanaken, gelegenheidskapitein omdat Vormer net uit blessure kwam, scoorde als eerste Belg ooit in vier opeenvolgende Champions League-duels. “Hier winnen geeft een fantastisch gevoel. Had je bij de loting gezegd dat we na twee matchen op kop gingen staan, je werd gek verklaard. We speelden alweer vol vertrouwen en gaan onze eigen kans, schrik van de tegenstander hebben we niet en dan is er heel veel mogelijk. In de tweede helft hebben we afgezien maar uiteindelijk gaven we wel niet veel kansen weg. Nu spelen we twee keer tegen City. We zullen weer met hetzelfde idee op het veld stappen en kijken hoe we zo’n ploeg pijn kunnen doen. Dat is nu al twee keer gelukt, het doel is om dat ook tegen City te kunnen doen.”

“Drie punten is fenomenaal”

Mats Rits was de andere doelpuntenmaker. Zijn goal net voor rust bleek uiteindelijk de winning goal te zijn. “We speelden erg goed in de eerste helft, jammer dat we snel 1-0 achter komen. We waren veruit de betere ploeg en creëerden voldoende kansen. We wisten op voorhand dat een punt een geweldig resultaat zou zijn, drie punten is werkelijk fenomenaal. We wisten dat het in de tweede helft pompen zou worden. Toch waren we iets te onstuimig met de bal wegtrappen maar we legden er de kop voor. Zij kregen weinig kansen ondanks hun balbezit, onze mentaliteit was fantastisch. Persoonlijk ben ik blij met mijn doelpunt, het is altijd leuk om te scoren. Het is mijn eerste in de Champions League, dat is iets dat ik kan afvinken.”

“Goed voor Belgische voetbal”

Doelman Mignolet moest zich al na vijf minuten gewonnen geven op een schot van Nkunku maar kende nadien een relatief rustige avond. “Het zijn drie verdiende punten. Ik heb in de tweede helft twee ballen moeten pakken, we verdedigen collectief heel erg goed. Het is een geweldige prestatie voor een Belgische club in Europa, we mogen terecht fier zijn. Het is ook belangrijk voor de coëfficiënt, niet enkel voor ons maar voor het volledige Belgische voetbal. Nu gaan we eerst genieten van deze overwinning en dan zien we wel hoe we ons schema verder zullen afronden.”

© (Foto BELGA)

“Het is nog niet gedaan”

Philippe Clement was dinsdagavond erg tevreden na de 1-2 zege van zijn Club Brugge bij RB Leipzig op de tweede speeldag van de groepsfase van de Champions League. Clement bleef ook wel ambitieus voor de rest van de campagne. “Het is nog lang niet gedaan”, liet hij noteren bij rechtenhouder Proximus.

“We hebben twee heel goede wedstrijden gespeeld, maar het is nog niet gedaan”, begon Clement. “Het is zaak nu geconcentreerd te blijven en nog vier maal hetzelfde te doen. Dat wordt moeilijk, maar we hebben een bonus.”

Clement prees de inzet van zijn spelers. “Ik ben heel trots op mijn jongens. Ze groeien en hebben alles gegeven. Dit is geen eindpunt. Het wordt zaak niet te veel te rekenen en er vol voor te blijven gaan. We blijven ook realistisch natuurlijk. We treffen nog twee van de beste teams in Europa, maar we kunnen nog ‘stoten’ uithalen. We waren voor deze campagne al ambitieus. We gaan onze huid nog duur verkopen.”

© (Foto BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.