Club Brugge veroordeelt gedrag van “zogenaamde supporters” in Madrid

In Spaanse media doken woensdag filmpjes op van supporters van Club Brugge die zich op een plein in Madrid misgedragen tegenover bedelende vrouwen. Op zijn website veroordeelt blauw-zwart het gedrag van de “zogenaamde supporters” en zegt een onderzoek te starten om de personen te identificeren en eventueel te bestraffen.

© belga

“Van maandag tot woensdag overspoelden meer dan 4000 Clubsupporters Madrid. Naast de historische prestatie op het veld werd ook de ongelofelijke ondersteuning door onze supporters wereldwijd opgemerkt. Club werd 90 minuten lang gesteund door een enthousiast Blauw-Zwart legioen“, opent Club zijn persbericht.

“Helaas kwamen gisterenavond laat beelden op social media van zogenaamde Clubsupporters die zich onrespectvol gedroegen tegenover vrouwen die om een aalmoes vroegen of hen bier wilden verkopen op de Plaza Mayor in het centrum van Madrid. Club veroordeelt dit gedrag en distantieert zich uitdrukkelijk van deze zogenaamde supporters. Dit gedrag is een Clubsupporter onwaardig en voor hen is – in lijn met onze ethische code – geen plaats binnen onze Club.”

https://twitter.com/elchiringuitotv/status/1179395611663245313El Chiringuito TVhttps://twitter.com/elchiringuitotv
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

“Club is gestart met een onderzoek, zal de personen in kwestie identificeren en nadien niet nalaten om de nodige acties tot uitsluiting te nemen“, besluit het communiqué. Club Brugge speelde dinsdagavond 2-2 gelijk bij Real Madrid op de tweede speeldag in de Champions League.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.