Club Brugge sluit seizoen af met moeizame maar spectaculaire zege tegen Antwerp

Zondagavond sloot Club Brugge het seizoen af met een 3-2-overwinning tegen Antwerp.

© belga

Voor de laatste match van het seizoen pakte Ivan Leko met een onuitgegeven basiself uit. Door de afwezigheid van Mechele (schorsing) en Mata (blessure) koos de Brugse coach achterin voor het opvallende trio Denswil-Rits-Decarli. Nakamba kwam voor het eerst sinds eind januari nog eens aan de aftrap. Verder verving Schrijvers Dennis op de flank en in de spits kreeg Wesley het gezelschap van Openda.

Voor Club Brugge, dat al zeker was van de tweede plaats, stond er niets meer op het spel. Dat was er ook aan te zien, want voor het eerst sinds lang zagen we hier en daar nog eens een leeg zitje in het stadion. Antwerp moest wél nog vol aan de bak om voorbij Standard te geraken richting derde plek.

Club Brugge sluit seizoen af met moeizame maar spectaculaire zege tegen Antwerp
© BELGA

De bezoekers zorgden voor het eerste wapenfeit. Lamkel Ze kwam naar binnen en kon met links uithalen, maar zijn poging vloog over. Het antwoord van blauw-zwart mocht er zijn: na een vloeiende combinatie op rechts vond Vanaken de voet van Openda, die in één tijd de trekker overhaalde: 1-0. De VAR bekeek uitvoerig de beelden na vermeend buitenspel van Diatta, maar keurde het doelpunt uiteindelijk toch goed. In de tiende minuut leek Antwerp al langszij te komen, maar Horvath had een fantastische reflex in huis op een poging van Mbokani. Baby had in de herneming de hoek voor het uitkiezen, maar miste onbegrijpelijk zijn schot.

Rits heeft handen vol met Mbokani

De onuitgegeven Brugse defensie acteerde niet altijd even zeker. Er vielen regelmatig gaatjes en de duels werden net iets te vaak verloren. Rits zette met een korte terugspeelbal Mbokani zelfs alleen op weg naar Horvath, maar zijn lobbal belandde op de lat. De thuisploeg reageerde via een stevige kopbal van Vanaken, maar Bolat kon relatief makkelijk redden. Nog in dezelfde minuut bood Wesley Openda zijn tweede op een presenteerblaadje aan, maar Bolat dook goed in zijn voeten.

Club Brugge sluit seizoen af met moeizame maar spectaculaire zege tegen Antwerp
© BELGA

Het ging plots snel over en weer. Een mislukte controle van Horvath werd bijna een knullige gelijkmaker, maar de Brugse doelman gleed het leer met een ultieme sliding net voor de lijn uit zijn doel. Aan de overzijde mocht Openda het nog eens proberen, maar dit keer kon Bolat de Brugse spits zijn plaatsbal zonder veel moeite klemmen. In het slotkwartier van de eerste helft noteerden we nog halve kansjes voor Vanaken, Lamkel Ze, Yatabaré en Refaelov, maar Club dook met een 1-0-voorsprong de kleedkamer in.

Nog binnen de openingsminuut van de tweede helft kreeg Wesley een vrije schietkans, maar de Braziliaan miste deels zijn controle en botste daarna op een sterke Bolat. Net als voor de pauze ging het spel razendsnel over en weer. Antwerp kwam beter en beter in de match en dat resulteerde na acht minuten in de gelijkmaker. Lamkel Ze vond het hoofd van Baby, die moederziel alleen van dichtbij Horvath kon vloeren: 1-1.

Antwerp even virtueel derde

Antwerp rook plots weer die derde plaats en kon een paar minuten na de gelijkmaker al verdubbelen. Mbokani trapte andermaal op aangeven van Lamkel Ze de 1-2 tegen de touwen. Hij werd eerst nog afgevlagd, maar na lang beraad in het VAR-busje werd het doelpunt toch gevalideerd. Door de 0-0 gelijke stand in Genk-Standard was Antwerp virtueel derde.

Club Brugge sluit seizoen af met moeizame maar spectaculaire zege tegen Antwerp
© BELGA

Blauw-zwart geraakte nog moeilijk aan de overzijde, maar na een uitbraak van de ingevallen Vossen kreeg Diatta de kans op de 2-2. Hij krulde zijn schot echter voorbij de tweede paal. Vossen mocht het een paar minuten later op aangeven van Vormer ook eens zelf proberen, maar Bolat stond andermaal pal.

We waren ondertussen al in de laatste twintig minuten vooraleer de Bruggelingen eindelijk nog eens voor wat druk konden zorgen. Dat leverde ook meteen iets op: Diatta trapte het leer al dan niet tegen de arm van Opare en kreeg een penalty. Na consultatie van de VAR en de nodige discussies zette Vossen de elfmeter feilloos om: 2-2 en Antwerp moest plots weer vol aan de bak voor die derde plaats.

VAR draait overuren

Met de inbreng van Bolingi gooide Bölöni nog alles in de strijd voor een driepunter. De invaller kreeg meteen een dot van een kans, maar mikte naast. Geen 2-3, maar aan de overzijde wel 3-2. Vormer vond de vrijstaande Openda aan de tweede paal, die van dichtbij niet kon missen. Ook deze fase werd door de VAR uitgebreid onder de loep genomen, maar de goal werd goedgekeurd. Blauw-zwart kwam in de vijf minuten blessuretijd niet meer in de problemen. Integendeel, de ingevallen Luan Peres en Vossen kregen nog kansen op een vierde Brugse treffer, maar het bleef 3-2.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.