Club Brugge laat eerste plaats liggen in Charleroi

Club Brugge raakte zondagavond niet verder dan een 0-0-gelijkspel op bezoek bij Sporting Charleroi.

© BELGA


© BELGA

Net als afgelopen donderdag voerde Michel Preud’homme twee wissels door in vergelijking met de vorige competitiewedstrijd. Francisco Silva en José Izquierdo namen de plaats in van Timmy Simons en Lior Refaelov. Simons zat voor het eerst dit seizoen in een competitiewedstrijd op de bank, Lior Refaelov was ziek en behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Ook Fernando Menegazzo ontbrak na een tik op de voet. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Eerst kon Mathew Ryan een voorzet van Guillaume François nog wegboksen en enkele seconden later trapte Clinton Mata de bal naast. Op het kwartier kregen ook de Bruggelingen een mooie kans. Blauw-zwart zette een knappe aanval op via enkele stationnetjes en de bal kwam uiteindelijk bij Thomas Meunier terecht, maar de rechsachter besloot voorlangs.

Afgekeurd doelpunt

Sporting Charleroi kon in de eerste helft behoorlijk vlot gelijke tred houden met de bezoekers, die wel scoorden via Vormer, maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel van Felipe Gedoz. De thuisploeg bracht Club vooral via de flanken een paar keer in de problemen, maar grote reddingen moest Ryan in die eerste drie kwartier niet verrichten. Aan de overkant was Vormer nog een keer dicht bij het openingsdoelpunt, maar ook zijn schot ging voorlangs. Op slag van rust kon Tom De Sutter koppen, maar ook zijn kopbal ging naast het doel van Nicolas Penneteau.

Club Brugge laat eerste plaats liggen in Charleroi


© BELGA

Mata op de paal

Charleroi toonde zich na de rust de meest dreigende ploeg. Onder andere Taimont en Fauré kregen enkele kansen, maar de grootste kans was voor Mata, die iets over halfweg de tweede helft Laurens De Bock uitkapte en dan keihard op de paal trapte. Club kon daar weinig tegenoverstellen. Preud’homme probeerde het wel nog door Castillo in de strijd te gooien, maar ook die wissel bracht weinig zoden aan de dijk. Club ging in de slotminuten toch nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar Penneteau liet zich niet verrassen op schoten van Vazquez en Gedoz.

Derde plaats

Blauw-zwart laat door dit puntenverlies de kans liggen om naast Anderlecht aan de leiding te komen in de Jupiler Pro League. Club ziet nu zelfs AA Gent over zich wippen naar de tweede plaats. De Bruggelingen volgen nu op twee punten van Anderlecht en één punt van de Gentenaars. Donderdagavond volgt de vierde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League in Kopenhagen. Zondag wordt de heenronde van de competitie dan afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Westerlo. Dat weekend staat ook de topper tussen AA Gent en Anderlecht op het programma.

(KPL)

Sporting Charleroi: Penneteau, François, Dewaest, Martos, Willems, Tainmont, Marcq, Mata (83′ Kitambala), Geraerts (67′ Houdret), Kebano, Fauré (91′ Coulibaly).

Club Brugge: Ryan, Meunier, Mechele, Duarte, De Bock, Silva (64′ Simons), Vormer, Vazquez, Izquierdo (64′ Castillo), De Sutter (78′ Oulare), Gedoz.

Gele kaarten: 23′ Mechele, 25′ Geraerts.

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.